ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ)

Έναρξη λειτουργίας Κολυμβητηρίου Έδεσσας

Οι εργασίες ανακαίνισης του Κολυμβητηρίου Έδεσσας έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η κολυμβητική δεξαμενή για τα παιδιά είναι ουσιαστικά καινούρια, αφού πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στις σωληνώσεις και άλλαξαν όλα τα πλακίδια, επιτυγχάνοντας την υγιεινή και ασφάλεια των αθλούμενων παιδιών, αλλά και την αισθητική αναμόρφωση του χώρου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές και βελτιώσεις στο χώρο των ντους και τοποθετήθηκε σύστημα ηλιακών συλλεκτών για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη έγιναν αλλαγές στα παλιά πάνελ για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αισθητική βελτίωση του χώρου και σε γενικές γραμμές πραγματοποιήθηκαν πολλές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα του Κολυμβητηρίου.

Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις το Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει στις 3 Απριλίου 2017 και περιμένει το κοινό, με προγράμματα:

- Ελεύθερης Κολύμβησης, Άθλησης & Ψυχαγωγίας

- Μαθήματα Εκμάθησης για παιδιά
- Μαθήματα Εκμάθησης για Ενήλικες
- Μαθήματα & Προπονήσεις Αθλητών με εξειδικευμένους προπονητές

- Τουρνουά Πόλο

- Εκδηλώσεις στο νερό

Εκδήλωση για χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προϊόντα

Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης, διοργάνωσαν μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προϊόντα που απευθύνονται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις.

Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, πραγματοποίησαν τις πολύ κατατοπιστικές τους εισηγήσεις ο Πρόεδρος  Δ.Σ. του Τ.Π.&Δ. κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, με θέμα «Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και Περιφερειακή  Ανάπτυξη»  και ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, με θέμα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.) προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συμμετοχών κ.λ.π.) και Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2».

Εκτενής αναφορά έγινε στο μεγάλο έργο του Δήμου Έδεσσας για την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων οδοφωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED, που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ από τον Πρόεδρο του Τ.Π.& Δ. τονίστηκε ότι ο Δήμος Έδεσσας είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη δράση και θα αποτελέσει τον πιλότο για τους υπόλοιπους δήμους που έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν τώρα τη διαδικασία.

Επιπλέον, έγινε σαφές ότι το υπόλοιπο των χρημάτων θα διατεθεί για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου για την πόλη της Έδεσσας, που αφορά την κατασκευή νέου γηπέδου. Με τον τρόπο αυτό η πόλη αποκτάει μία σημαντική υποδομή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, που εντυπωσίασε τους παραβρισκόμενους και ο Δήμος Έδεσσας πήρε τα εύσημα για την υλοποίηση και αυτού του προγράμματος.
 

Συνεχίζεται το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας

Συνεχίζονται οι μουσικές εκδηλώσεις του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πραγματοποίησε ήδη δύο εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες.

Έτσι, το Σάββατο, 1 Απριλίου και ώρα 20:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου η τρίτη Συναυλία του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας, με τον τίτλο «Μονόλογος», όπου ο τσελίστας Μιλτιάδης Κασσάρας θα παρουσιάσει μουσική για σόλο βιολοντσέλο, εμπνευσμένη από θρησκευτικούς  ύμνους.

Το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας είναι ένας θεσμός που επαναλειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ωδείο Έδεσσας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας. Πρέπει να τονιστεί η εξαιρετική σημασία του γεγονότος ότι ο κόσμος της περιοχής στηρίζει τον θεσμό και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν τη μουσική παιδεία της περιοχής μας.

 

 

Επικοινωνία