ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: ''ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΧΑΡΤΙ'' (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε μία παγωμένη αίθουσα, η οποία όμως… ζεστάθηκε σύντομα από την παρουσία των αγροτών του Δήμου Σκύδρας, πραγματοποιήθηκε χθες (11/01) απογευματινές ώρες, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας και τη συμμετοχή των αγροτών, σύσκεψη, προκειμένου συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από τα αγροτικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Α.Σ Σκύδρας Δημητριάδης Νίκος, ο οποίος έκανε μία σύντομη ενημέρωση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό καθώς και τα θέματα που έχουν προκύψει με τον ΕΛ.ΓΑ και τις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας. Στην συνέχεια ο Κυραλιδης Τάσος, έκανε μία αναφορά-αναδρομή στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τα κέρδη και τις ζημιές που αποκόμισαν από αυτές.

Και οι δύο ομιλητές καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου που έλαβαν το λόγο, τόνισαν την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής όλων των αγροτών στις επόμενες κινιτηποιήσεις που θα προγραμματισθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ‘’ Παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί’’. Στην συνέχεια το λόγο έλαβαν αγρότες, αναφέροντας τις δικές τους προτάσεις, σχετικά με τους τρόπους διαμαρτυρίας.

Ακούσθηκαν και ακραίες προτάσεις-απόψεις, όπως ξήλωμα των φαναριών… λούσιμο με βενζίνη και κάψιμο του κτηρίου του ΕΛ.ΓΑ στην Βέροια, αποκλεισμός εφοριών κλπ δημοσίων κτηρίων. Τελικά αποφασίσθηκε με ανάταση των χεριών, σε πρώτη φάση η κάθοδος με Λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα την Τετάρτη 13/01 στα γραφεία του Ο.Γ.Α στην Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 15/01 με τον ίδιο ως άνω τρόπο κάθοδο και αποκλεισμό των γραφείων του ΕΛ.ΓΑ  στην Βέροια. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία