ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεοδωρίδη Θεόδωρου και των Αγροτικών Συλλόγων της Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/10) μεσημβρινές ώρες ευρεία σύσκεψη για τη συζήτηση των αγροτικών θεμάτων και προβλημάτων σε αίθουσα του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Στην σύσκεψη, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Καράμπελα Μαρία, οι Δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, αντιδήμαρχοι των τεσσάρων Δήμων της Πέλλας, καθώς και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων, των Ενώσεων, των Συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών.

Λαβών τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ συνόψισε αυτά σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα, στον ορισμό των ‘’κατά κύριο επάγγελμα’’ αγρότη, το φορολογικό, και την ασφάλεια την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αγροτική μεταρρύθμιση. Χαρακτήρισε δίκαιες τις προτάσεις τους, με τις οποίες συντάσσεται και συμφωνεί με αυτές, δήλωσε όμως αντίθετος με κάθε είδους αναστάτωση που θα προκληθεί από  διάφορες ενέργειες των αγροτών στην ομαλή ροή της κοινωνικής ζωής του τόπου Παρόμοιες τοποθετήσεις έκαναν και η περιφερειακή σύμβουλος, αλλά και οι δύο παριστάμενοι Δήμαρχοι.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων, που ανέπτυξαν τις θέσεις  τους, ενώ λεκτικό  επεισόδιο δημιουργήθηκε  μεταξύ των παριστάμενων αντιπροσώπων-εκπροσώπων,  με αφορμή την μη συνολική-μαζική συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων στις διάφορες παραστάσεις που γίνονται στην Αθήνα κλπ, αλλά και για την ελλιπή ενημέρωση  μεταξύ των διαφόρων συλλόγων-συνεταιρισμών κλπ ομάδων παραγωγών. Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού συνεταιρισμού Σκύδρας Δημητριάδης Νίκος, ενημέρωσε ότι απέβη άκαρπη η προ ημερών συνάντηση τους με τον αρμόδιο υπουργό, ενώ κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης, ότι δεν αναδεικνύουν το αγροτικό θέμα, όσο θα έπρεπε, λέγοντας ότι ‘’Τα μέτρα αυτά της Κυβέρνησης μας οδηγούν στους δρόμους’’, θέτοντας τους τοπικούς και όχι μόνο βουλευτές προ των ευθυνών τους κατά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου την 20/11/.

Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις, μεταξύ αυτών να αναλάβουν πρωτοβουλία τόσο η Αντιπεριφέρεια, όσο και οι Δήμαρχοι της Πέλλας, εκδίδοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης υπέρ των αγροτών,  και την αποστολή του στους αρμόδιους φορείς. Μία άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση που ακούσθηκε στην αίθουσα, ήταν να μην προβούν στο κλείσιμο των δρόμων, αλλά να παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στις οδούς και να αποκλείσουν τις εφορίες κλπ δημόσιες υπηρεσίες. Εν κατακλείδι, απόφαση για περαιτέρω ενέργειες δεν πάρθηκε, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού τους στις επόμενες μέρες, ζητώντας να παρίστανται σ΄αυτήν και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία