ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΛΕΦΤΕΣ… ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!-ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ! (ΦΩΤΟ)

Μάλλον δεν… μπήκε καλά ο μήνας Φεβρουάριος για τους κατοίκους και επαγγελματίες της τοπικής κοινότητας Ξιφιανής-Πέλλας, αφού το χωριό τους... έπεσε θύμα δύο κλοπών και μιας αποτυχημένης απόπειρας. Συγκεκριμένα, με την έλευση του δεύτερου μήνα του έτους και πιθανώς μεταμεσονύκτιες ώρες, άγνωστοι έδρασαν και μάλιστα στην καρδιά του κέντρου του χωριού, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα, μπαίνοντας μέσα σε καταστήματα και σπίτια, την ώρα μάλιστα που οι ιδιοκτήτες τους κοιμόντουσαν και αφαίρεσαν ότι βρήκαν.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε κατάστημα παντοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου κατοικεί ακριβώς πάνω από αυτό, και το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, άγνωστοι αφού παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού, μπήκαν μέσα, την ώρα μάλιστα που κοιμόντουσαν όλη η οικογένεια, και αφού έψαξαν το σπίτι και δε βρήκαν τίποτα, πήραν τα κλειδιά του καταστήματος που ήταν επάνω στο τραπέζι και μπήκαν σ΄αυτό σαν… κύριοι. Από το παντοπωλείο αφαίρεσαν περί τα 500,00 περίπου ευρώ, χωρίς να πάρουν τρόφιμα κλπ υλικά, ενώ φεύγοντας... κλείδωσαν την πόρτα του καταστήματος, πετώντας τα κλειδιά στην είσοδο του!!

Στην δεύτερη περίπτωση και λίγα μέτρα απόσταση από το παντοπωλείο, άγνωστοι- προφανώς οι ίδιοι- εισήλθαν σε κρεοπωλείο από παρακείμενη μάλλον ανασφάλιστη πόρτα, αφού η κύρια είσοδος δεν παραβιάσθηκε, από το οποίο αφαίρεσαν ένα λαπ-τοπ, και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, που το  είχε σταθμευμένο σε μικρή απόσταση, το οποίο αφού ανακάλυψαν,  έθεσαν αυτό σε κίνηση,  και πάλι σαν... κύριοι, εξαφανίσθηκαν, χωρίς να αφαιρέσουν και από εδώ διάφορα τρόφιμα και κρέατα.   

Οι ίδιοι προφανώς δράστες επιχείρησαν την ίδια ημέρα και ώρα να εισέλθουν και σε άλλη κατοικία του ανωτέρω χωριού,  όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος με φωνές κατάφερε να τους τρέψει σε φυγή. Όπως μας πληροφόρησαν οι κάτοικοι, λίγες ημέρες πριν, θύμα κλοπής... έπεσε και το φαρμακείο του χωριού, από το οποίο οι δράστες αφαίρεσαν το μικρό χρηματοκιβώτιο που υπήρχε σ΄αυτό και περιείχε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίσθηκαν.

Η ιστοσελίδα μας, επισκέφθηκε τα παραπάνω καταστήματα και κατοικία, και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες και κατοίκους του χωριού, οι οποίοι είναι φοβισμένοι, αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι με τα όσα συμβαίνουν στο χωριό τους, ενώ ζητούν περισσότεροι Αστυνόμευση στην περιοχή, απειλώντας μάλιστα να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους σε περίπτωση που επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία