ΑΡΙΔΑΙΑ: ''ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία κατάμεστη από αγρότες και κτηνοτρόφους αίθουσα, πραγματοποιήθηκε την (03/11) απογευματινές  ώρες στο Ξενιτίδειομ Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, η γενική συνέλευση αγροτών-κτηνοτρόφων που διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμωπίας. Παρών στην ομιλία και εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Ημαθίας.  Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Α.Σ Αλμωπίας, ο οποίος  ενημέρωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγροτών που λήφθηκε στην σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στην Σκύδρα, αποφασίσθηκε σε πρώτη φάση την Παρασκευή το πρωί να συγκεντρωθούν με τα οχήματά τους στο κτήριο της Π.Ε Πέλλας.

Στην συνέχεια, το Σαβατοκύριακο θα γίνουν σε κάθε χωριό προσυγκεντρώσεις και την Δευτέρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα κατέβουν στους δρόμους. Έκανε επίσης γνωστό, ότι επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Πέλλας, με τον οποίο συμφώνησαν την Παρασκευή που θα βρίσκονται με τα οχήματά τους στην Π.Ε Πέλλας,  σε ένδειξη συμπαράστασης τα καταστήματα της πόλης να είναι κλειστά. Επίσης, ότι κατά την ημέρα ψήφισης του επίμαχου Νομοσχεδίου, με μισθωμένα Λεωφορεία θα βρίσκονται στην Αθήνα, όπου σε συνεννόηση με τους αγρότες της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας να πράξουν ανάλογα, και να προβούν ακόμη και σε καταλήψεις Υπουργείων.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος των αγροτών από την Ημαθία, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία των αγροτών πρόσφατα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος μεταξύ άλλων όταν οι αγρότες του έθεσαν τα ζητήματα-θέματα που απασχολούν αυτούς απάντησε κυνικά ότι ‘’ Τα μέτρα αυτά είχαν αναγγελθεί και τα γνωρίζατε πριν τις εκλογές’’!!  Αναφέρθηκε επίσης και στην χθεσινή ενημέρωση από το Υπουργείο προς τον τύπο σχετικά με  πληροφορίες για την φοροδιαφυγή των αγροτών (ΔΕΣ ΕΔΩ) όπου με τον τρόπο αυτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ‘’Η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων και να στρέψει την κοινωνία εναντίον των αγροτών.

Φυσικά εμείς δώσαμε απάντηση η οποία όμως αποσιωπήθηκε από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ’’.  Ανέλυσε και εξήγησε επίσης με επιχειρήματα και παραδείγματα για το δίκαιο των αιτημάτων τους και για τα άδικα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εναντίον των αγροτών.  Τελικά συμφωνήθηκε ομόφωνα η κάθοδος των αγροτών με τα οχήματά τους την Παρασκευή (06/11) στο κτήριο της Π.Ε Πέλλας, προσυγκεντρώσεις στα χωριά το Σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα στους δρόμους. Δείτε σχετικά βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία