ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ...

Κατά τη σύσκεψη των Προέδρων των τ.κ της Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ) που πραγματοποιήθηκε την 27/01, τον λόγο έλαβαν σε κάποια στιγμή και οι παριστάμενοι Πρόεδροι, προκειμένου τοποθετηθούν και αναφέρουν τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα χωριά τους. Πρώτος το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της τ.κ Νεοχωρίου-Βορεινού  Ματζηρίδης Βασίλης, ο οποίος  κόσμια παραπονέθηκε ότι αν και το ζήτησε, έχει να εμφανισθεί μηχάνημα στο χωριό του 15 μήνες!! προκειμένου γίνουν κάποιες αναγκαίες εργασίες.  Ο Δήμαρχος του πρότεινε να φέρει προτάσεις!! προκειμένου ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Αμέσως μετά λίγο έλειψε να τιναχτεί στον… αέρα η σύσκεψη από μία παρεξήγηση μεταξύ του Προέδρου της τ.κ Δωροθέας ο οποίος μεταξύ άλλων παραπονέθηκε ότι τα μηχανήματα του Δήμου αργούν να σταλούν στο χωριό του!!, αλλά και για το μη κλείσιμο των λακούβων, εν αντιθέσει με της Αριδαίας οι οποίες κλείνονται άμεσα από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας.

Αυτή η έκφραση θεωρήθηκε πρόκληση!! από τον Πρόεδρο της  Αριδαίας, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντάς του ότι ‘’ Και εσύ τα ίδια έκανες όταν ήταν Δήμαρχος ο Πασόης’’,  επιβεβαιώνοντας έτσι τα καταγγελλόμενα του Προέδρου της τ.κ Δωροθέας,  με αποτέλεσμα να αντιδράσουν και οι Πρόεδροι των τ.κ Σωσάνδρας και Νεοχωρίου, οι οποίοι θεωρώντας ότι αφενός η συζήτηση προσωποποιείται και στοχοποιείται  ο τέως Δήμαρχος Πασόης Δημήτρης, με τον οποίο έχουν εκλεγεί, αφενός, αφετέρου  θεωρώντας τα  χωριά τους αδικημένα στον τομέα αυτό, αποχώρησαν από την αίθουσα, φωνάζοντας εις εξ΄αυτών ‘’Είστε ξεφτίλες’’!!

Τελικά με την παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος επέπληξε για την συμπεριφορά αυτή τον Πρόεδρο της Αριδαίας, η συζήτηση συνεχίσθηκε, με την τοποθέτηση του Προέδρου της τ.κ Θηριόπετρας, ο οποίος εξέφρασε, και μάλιστα σε έντονο ύφος τα παράπονά του, εκτοξεύοντας... φίλια πυρά κατά του Δημάρχου, καθόσον εκλέχθηκε κάτω από τη... σημαία του συνδυασμού του. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι Πρόεδροι των τ.κ Λυκοστόμου, Πιπεριάς, Εξαπλατάνου, Μεγ/νου, Μηλιάς, Όρμας, Περίκλειας, Αριδαίας, Γαρεφείου, Ίδας, Χρύσας, Φιλώτειας, Προμάχων και Αλώρου, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά τους, ζητώντας τη λύση τους. Τα περισσότερα προβλήματα, εστιάστηκαν στην μη λειτουργία των γεωτρήσεων,  στις λακούβες, στην έλλειψη διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα, στην έλλειψη φωτισμού, κλπ.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία