Μπίνος Δημήτρης: ‘’Είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν πριν ένα χρόνο’’- Πασόης Δημήτρης: ‘’Ξυπνήστε και βάλτε μπρος τις μηχανές’’!

Μέσα σε κλίμα συναίνεσης και ευχών, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή (23/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, με την παρουσία του επανεκλεγέντα τοπικού Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννη Σηφάκη. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, τις τοποθετήσεις του Σηφάκη, του Δημάρχου  κλπ ομιλητών, καθώς και τι συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση:

1.ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε ΑΡΙΔΑΙΑΣ:

Αμέσως μετά την ανάγνωση των ονομάτων για την διαπίστωση της προβλεπόμενης απαρτίας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε Αριδαίας, Ταρασίδης Γρηγόρης, αποχώρησε από την αίθουσα ,  διαμαρτυρόμενος για την υποβάθμιση του ρόλου των Προέδρων από την Δημοτική Αρχή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  Στην συνέχεια, τις ευχές τους έδωσαν στον επανεκλεγέντα Βουλευτή Σηφάκη Γιάννη, στον νεότατα παππού Τσιμτσιρίδη Γιώργο για την απόκτηση εγγονού,  στην Αμπάρη Γεωργία και στην Μπαγκή Κατερίνα, που πρόσφατα,  η πρώτη εισήλθε στο κλαμπ των παντρεμένων, ενώ η δεύτερη έγινε  μητέρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και προεδρεύων της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας, και οι επικεφαλής των παρατάξεων. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ έκανε γνωστό στο Σώμα ότι την 01/10 θα πραγματοποιηθεί στην Αριδαία  εκδήλωση για τη ‘’φλόγα της αγάπης’’, με λαμπαδηδρομία κλπ εκδηλώσεις, ενώ ανάγνωσε επιστολή από Πανεμιστήμιο της Αυστραλίας, με την οποία ευχαριστούν τον Δήμο οι πρόσφατα επισκέπτες  ομογενείς μας στην περιοχή, για τη φιλοξενία. Επίσης με αφορμή την προηγούμενη συνεδρίαση και όσα συνέβησαν σ΄αυτήν, τόνισε ότι από σήμερα θα εφαρμόζεται  πιστά ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρώτο… θύμα της εφαρμογής… έπεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χουρσόγλου Χρήστος, ο οποίος αν και ζήτησε τον λόγο, του τον  αρνήθηκε ο Προεδρεύων!

2.Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΠΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ:

‘’Είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν πριν ένα χρόνο’’

Φαίνεται ότι μάλλον έπιασαν τόπο οι παραινέσεις και οι διαμαρτυρίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πασόη Δημήτρη, για την… φλυαρία και μακρυγορία  του Δημάρχου, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος (Πασόης) κατά την ενημέρωση που πράττει σε κάθε συμβούλιο, αφού όντως εχθές ήταν ουσιαστικός κατά την ενημέρωση, γεγονός που του αναγνωρίσθηκε και από την αντιπολίτευση.  Λαβών το λόγο ο Δήμαρχος, και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη  των… ηνίων του Δήμου Αλμωπίας, έκανε έναν απολογισμό του έργου.

Αναφέρθηκε στην σωστή λειτουργία του  εργοταξίου, στην αποκατάσταση των προβλημάτων του φωτισμό σε όλη την Αλμωπία, στην αναδιοργάνωση και μεταστέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου,  στην κατάρτιση κανονισμών λειτουργίας  των δομών του Δήμου, στην ένταξη της Λουτρόπολης σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στον ΧΥΤΑ, στο αποχετευτικό στα αντιπλημμυρικά, στην θέσπιση  Αντιδημαρχίας Εξαπλατάνου, στην λειτουργία του γραφείου ενημέρωσης (διασταύρωση Όρμας), στο γραφείο τουρισμού, στην λειτουργία του Μουσείου στα Λουτρά-Πέλλας, τη μεταφορά του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Εξαπλάτανο-Πέλλας, προκειμένου αναβαθμισθεί η περιοχή, στην εξόφληση οφειλών προς τους εργολάβους κλπ.

Κλείνοντας ανέφερε ότι ‘’ έναν χρόνο μετά την ανάληψη, είμαστε σίγουρα καλύτεροι από ότι ήμασταν’’,  ενώ απέδωσε τα εύσημα και στον Πασόη για την κατάσταση στα Λουτρά, αλλά και για ότι επί θητείας του, ήδη άρχισαν οι διαδικασίες εξόφλησης των οφειλών προς τρίτους (εργολάβους) κλπ.

3.Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ ΔΗΜΗΤΡΗ:

‘’Ξυπνήστε και βάλτε μπρος τις μηχανές’’

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του, λέγοντας ότι ‘’ Η νέα Δημοτική Αρχή, κέρδισε τις εκλογές, με σημαία την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, χωρίς όμως να υπάρξει καμία βελτίωση σ΄αυτήν, όπως  στις λακούβες στα απορρίμματα, στον φωτισμό) κλπ’’. Επεσήμανε ότι κακώς υπάρχει συγκέντρωση και ανάληψη αρμοδιοτήτων, δύο επιχειρήσεων σε ένα άτομο, εννοώντας τόσο το Δήμαρχο, όσο και τον Αντιδήμαρχο Κετικίδη Γιάννη, που έχουν, ο μεν πρώτος σαν Δήμαρχος και την Προεδρία των Λουτρών, ο δε δεύτερος σαν Αντιδήμαρχος και την Προεδρεία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

Κατηγόρησε το Δήμαρχο, ότι σκοπός του ήταν να δοθούν τα… φιλέτα της Λουτρόπολης σε ιδιώτες, γι΄αυτό  κράτησε την προεδρεία, ενώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ, επέρριψε ευθύνες στον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της, καθ΄όσον όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ‘’Δύο καρπούζια δε χωρούν σε μία μασχάλη’’. 

Αναρωτήθηκε γιατί δεν προχωρούν τα έργα του ΧΥΤΑ, του αποχετευτικού και του βιολογικού καθαρισμού. Κατηγόρησε  τη Δημοτική Αρχή για απραξία και ολιγωρία, ενώ ζήτησε από αυτήν… να ξυπνήσει και να βάλει μπρος τις μηχανές. Τέλος ζήτησε να πληροφορηθεί, εάν η Δημοτική Αρχή, σκοπεύει να προβεί στην πρόσληψη του Συμπαραστάτη του Δημότη, και πόσους ειδικούς συνεργάτες  και συμβούλους απασχολεί ο Δήμαρχος.

4.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ-ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΥ

ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Αναφέρθηκε στον ελλιπή φωτισμό που υπάρχει στην ε.ο Αψάλου-Αριδαίας, αλλά και στην υπόλοιπη περιοχή, στις λακκούβες, στην έλλειψη σχεδιασμού σε έργα όπως το κολυμβητήριο, το θέατρο στο Δασάκι, στο κτήριο του Διοικητηρίου, στην ε.ο Αριδαίας-Εξαπλατάνου, και στην δυσλειτουργία της κεντρικής διοίκησης με τους Προέδρους των τ.κ, παίρνοντας αφορμή από την διαμαρτυρία και αποχώρηση του Προέδρου της Δ.Ε Αριδαίας.

ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Αναφέρθηκε στα προβλήματα φωτισμού, της ανακύκλωσης, των παιδικών σταθμών, ενώ ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας και λεζάντας!

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ: Σχολίασε θετικά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος για πρώτη φορά, μίλησε χωρίς αλαζονεία και περιττολογίες, και ότι αναγνώρισε επιτέλους και τα θετικά του Πασόη σχετικά με τις εξοφλήσεις των οφειλών σε τρίτους.  Τέλος πρότεινε να καθιερωθεί και στην Αριδαία η… λευκή Κυριακή, όπως και σε άλλους Δήμους, ενώ πρότεινε να δοθεί έμφαση στην μελέτη και προγραμματισμό των έργων, ακόμη και με περικοπή της ΣΑΤΑ από άλλους τομείς.

Διαβάστε σε επόμενη ανάρτηση μας τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Χουρσόγλου Χρήστου, του Σηφάκη Γιάννη και το ατόπημα του Προέδρου της ΔΗΚΕΑ για τον χαρακτηρισμό που έδωσε, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα ο Κόγιος Ανδρέας.

Αναρτήθηκε από By Sakis

 

Επικοινωνία