ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ... ΚΑΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ!

Εδώ και σαράντα περίπου χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες των παλαιοτέρων, κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατασκευάζονταν το χωματόφραγμα στον Αλμωπαίο ποταμό, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από τη γέφυρα στην ε.ο Αριδαίας-Εξαπλάτανου, προς τον συνοικισμό Υδραίας-Πέλλας, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής κατά την αρδευτική περίοδο, ποτίσουν τα χωράφια και τις καλλιέργειές  τους, σηματοδοτώντας παράλληλα και την έναρξη του Καλοκαιριού.

Περί τα 5.000 περίπου στρέμματα, που ανήκουν σε αγρότες του συνοικισμού  Υδραίας κυρίως, αλλά και της  Αριδαίας, φέτος κινδυνεύουν να… καούν, αφού κάποιοι  αποφάσισαν να μη στηθεί το χωματόφραγμα, επικαλούμενοι Νομικούς κυρίως λόγους, αφήνοντας τις καλλιέργειες στις τύχες τους, και τους αγρότες να παιδεύονται να βρουν λύσεις, ώστε να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτών, θα πρέπει να αντλήσουν το νερό με τα τρακτέρ τους (φώτο) και να απλώσουν λάστιχα για να μεταφέρουν το νερό στα χωράφια τους, μέχρι και 200 περίπου μέτρα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τόσο η Π.Ε Πέλλας, όσο και ο Δήμος Αλμωπίας κλπ φορείς, να βρουν λύση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες της περιοχής.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία