ΑΡΙΔΑΙΑ: ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία κατάμεστη από εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων,  Προέδρους τοπικών κοινοτήτων και πολιτών της Αλμωπίας αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, πραγματοποιήθηκε χθες (23/11) απογευματινές ώρες, η παρθενική σύσκεψη που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας, προκειμένου αποφασισθεί και συζητηθεί η δημιουργία-λειτουργία  παραδοσιακών Χριστουγέννων Αγάπης στο χωριό του Αϊ Βασίλη στην Αριδαία-Πέλλας. Μάλιστα το εύρος των συμμετεχόντων ανάγκασε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών να ομολογήσει ότι '' Η συμμετοχή σας σήμερα στην αίθουσα, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε αυτήν την ιδέα’’.

Τη συζήτηση-εκδήλωση, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α Γεωργίου Χρήστος, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους ανέπτυξαν τα σχέδια τους για την παραπάνω εκδήλωση. Συγκεκριμένα, επελέγη ο αύλειος χώρος πίσω από το Δημαρχείο Αλμωπίας (χώρος στάθμευσης)- επιλογή η οποία αρχικά δημιούργησε αντιδράσεις, αλλά οι λόγοι που αναφέρθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, θεωρούμε ότι έπεισαν τους πάντες- στον οποίο με την αρωγή εταιρείας η οποία θα προσφέρει, ανταποδοτικά,  αρχικά δέκα (10) σπιτάκια, τα οποία θα δοθούν εναλλάξ στους συλλόγους, προκειμένου αναπτύξουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις, θα στηθεί το χωριό του Αϊ Βασίλη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, τόσο στο παραπάνω χωριό, όσο και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες του Δήμου. Προς αποφυγή δε οποιασδήποτε παρεξήγησης, οι εκπρόσωποι του Δήμου τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα… καπελωθούν οι τοπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα χωριά του Δήμου. Ακούσθηκαν αρκετές και ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις, τις οποίες θα αξιολογήσει ανάλογα, η 10μελής επιτροπή που συγκροτήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης.

Ξεχωρίσαμε τρεις από αυτές και ειδικότερα η πρόταση των διοργανωτών να μην υπάρχει εισιτήριο εισόδου στο χωριό, αλλά αντί αυτού να προσφέρει ο κάθε επισκέπτης προαιρετικά, ένα πακέτο ζυμαρικών ή ζάχαρη ή κάποιο  άλλο παρόμοιο αγαθό, για το υπό λειτουργία οσονούπω του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αλμωπίας, την βράβευση από τον Εμπορικό Σύλλογο της καλύτερης στολισμένης βιτρίνας κατά την περίοδο των εορτών , με έπαθλο ένα ταξίδι δύο ημερών και  τέλος τη λειτουργία της ‘’Λευκής Νύκτας’’ όπου καθ΄όλη τη διάρκεια  αυτής, η αγορά της πόλης θα παραμείνει ανοικτή, με παράλληλη πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων. Το μόνο που ζήτησαν οι εμπνευστές και διοργανωτές της παραπάνω εκδήλωσης ήταν οι συμμετοχή όλων των φορέων και πολιτών του Δήμου. Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση, ΕΔΩ:

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία