ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Πραγματοποιήθηκε χθες (16/12) η απογευματινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη, που διεξήχθη υπό τη συνοδεία  Χριστουγεννιάτικων ασμάτων που ακουγόταν από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, όπου λειτουργεί το Χωριό του Αϊ-Βασίλη. Ως συνήθως, η συνεδρίαση άρχισε με την καθιερωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας προς το Σώμα, στην συνέχεια συζητήθηκαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα και κατόπιν συζητήθηκαν τα θέματα όπως αναγράφονταν στην σχετική πρόσκληση. Διαβάστε παρακάτω και δείτε σε βίντεο τι συζητήθηκε:

1.Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ:

Λαβών τον λόγο ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης, και εναρμονισμένος στο γιορτινό κλίμα των ημερών, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου για το χωριό του Αϊ-Βασίλη κλπ,  μοιράζοντας  συγχαρητήρια προς τους συνεργάτες του, τους εθελοντές αλλά και σε όσους εργάσθηκαν και εργάζονται για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο έκτακτο Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Δήμοι της χώρας, και την υπόσχεση του αρμόδιου Υπουργού για άμεση καταβολή χρημάτων προς αυτούς (Δήμους).

2. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: ‘’ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ’’…

Τον λόγο ζήτησε και έλαβε η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Καλδερεμτζή Δέσποινα, η οποία θύμισε  στον Δήμαρχο την υπόσχεσή που είχε δώσει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη (ο Δήμαρχος),  εάν η αντιπολίτευση προσκομίσει μελέτες για έργα του ΕΣΠΑ  που έχει συντάξει για τον Δήμο, κατά την περίοδο που διοικούσε αυτή (αντιπολίτευση) τον Δήμο. Έτσι λοιπόν απαρίθμησε μία σειρά προτάσεων-μελετών που είχε συντάξει η σημερινή μείζων αντιπολίτευση, όταν είχε τα… ηνία του Δήμου, όπως η αίθουσα πολιτιστικού κέντρου στην Ξιφιανή, η αίθουσα στην Άψαλο, οι αλλαγές στον φωτισμό! και διάφορες άλλες που αφορούσαν τοπικές κοινότητες του Δήμου. Δείτε την απάντηση του Δημάρχου και ότι ακολούθησε  στην αίθουσα, στο βίντεο,  ΕΔΩ: 

3.TA ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ :

Ο συνήθης… ύποπτος από τη συμπολίτευση Χουρσόγλου Χρήστος, έθεσε ερωτήματα προς το Δήμαρχο, για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα,  αφού για τους λοιπούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, μάλλον όλα βαίνουν καλώς. Συγκεκριμένα, αφού έδωσε τα εύσημα για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο Δήμο, αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής-αποπεράτωσης της επαρχιακής οδού Αριδαίας-Εξαπλατάνου, σε ποιο στάδιο βρίσκονται, και ποιες είναι οι προθέσεις της Αντιπεριφέρειας Πέλλας για το θέμα αυτό.

Επίσης, επεσήμανε το θέμα της διαγράμμισης των οδών στην Αλμωπία, εν’ όψη έλευσης χειμερινής περιόδου, καθώς, λόγω και των εορταστικών ημερών  στην επαναφορά και πάλι της διανομής των δεμάτων αγάπης προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά κλπ προβλήματα. Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τσιμτσιρίδης Γιώργος, ανέφερε ότι ήδη έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες. Επί τη ευκαιρία, και απαντώντας σε διάφορα σχόλια, ανέφερε ότι το κόστος λειτουργίας των εκδηλώσεων για το Δήμο είναι μηδενικό, ενώ στην ΔΗΚΕΑ, ως καθ΄ύλιν αρμόδια γι΄αυτές, κόστισαν 500,00 ευρώ. 

4.TO ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ, ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ-ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ…

Στην συνέχεια συζητήθηκε το αίτημα των 105 εργαζομένων, αντιπροσωπεία των οποίων βρισκόταν στην αίθουσα,  στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 5/μηνη σύμβαση, η οποία λήγει σε λίγες ημέρες, αιτούμενοι την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και την  3/μηνη παράτασή, ώστε να έχουν τα δικαιούμενα εργασιακά εκ του Νόμου δικαιώματα.  Άπαντες συντάχθηκαν με το αίτημά τους , με τη διαφορά ότι το θέμα αυτό αφορά άλλες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ) κλπ. Ο Προεδρεύων της συνεδρίασης, πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει και συμπαραστέκεται στους υπό απόλυση εργαζομένους, το οποίο θα αποσταλεί αρμοδίως. 

Λαβών το λόγο ο Χουρσόγλου Χρήστος, υπέδειξε σ΄αυτούς (εργαζόμενους) να οργανωθούν και να συνασπισθούν πανελλαδικά, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Επίσης, παρατήρησε και έψεξε  τον Προεδρεύοντα για την αργοπορία έκδοσης ψηφισμάτων, τόσο  για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, όσο και για τις κινήσεις διαμαρτυρίας των Ποντιακών Συλλόγων για τις γνωστές δηλώσεις Φίλη, γεγονός που πυροδότησε την ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να ακουστούν αρκετά... ευτράπελα. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ. 

Στην συνέχεια η συζήτηση συνεχίσθηκε με τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα και τα ερωτήματα των Συμβούλων, καθώς και με τα θέματα που περιέχονταν στην πρόσκληση. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο, τι ακριβώς συζητήθηκε και ποιες εκφράσεις που ακούσθηκαν προκάλεσαν την έκπληξη των παρισταμένων εντός της αίθουσας, , σε επόμενη ανάρτησή μας.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία