ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Νο 2: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ!-Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε χθες (18/01) απογευματινές ώρες, σε μία κατάμεστη αίθουσα, η αναμενόμενη από πολλούς θυελλώδης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, αφού πρώτα ο πάτερ Στέφανος, τέλεσε αγιασμό, εν όψει της νέας χρονιάς. Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ. Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος έκοψε την καθιερωμένη πλέον πίτα, ενώ στους Δημοτικούς Συμβούλους, μοιράσθηκαν μικρές πίτες.

Για την ιστορία, άρωμα γυναίκας είχε η τύχη και στην Αλμωπία, όπως και στην Έδεσσα, αφού... χαμογέλασε στη Δημοτική Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Καλδερεμτζή Δέσποινα, η οποία έτυχε το νόμισμα, λαμβάνοντας από τον Δήμαρχο, ένα συμβολικό δώρο. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος, και ακολούθησαν γεγονότα που δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές τους. Διαβάστε παρακάτω, αναλυτικά και δείτε σχετικά βίντεο από τη συνεδρίαση, βγάζοντας τα συμπεράσματά σας.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ… ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Μετά τις καθιερωμένες ευχές του Προεδρεύοντα και των επικεφαλής των παρατάξεων, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των αδέσποτων, της καθαριότητας, στην τουριστική προβολή της Λουτρόπολης, χαρακτηρίζοντας την ναυαρχίδα για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, για το τι παρέλαβε στο ταμείο και τι υπάρχει τώρα σ΄αυτό, καθώς και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν σ΄αυτήν!!!, αλλά και σε άλλα θέματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση και αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο έργο του Αντιδήμαρχου Οικονομικών Τσιμτσιρίδη Γιώργου για την προσφορά του, αποδίδοντας στην δεδομένη στιγμή, μόνο σ΄αυτόν τα εύσημα!!, εν αντιθέσει με άλλες φορές που δεν έκανε εξαιρέσεις!!. Στην συνέχεια τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο Χουρσόγλου Χρήστος, ο οποίος με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης που ανακοίνωσε, στην οποία τον ακολούθησε και η Δημοτική Σύμβουλος της συμπολίτευσης Ζιάκα Μαρτίνα, η αίθουσα… πήρε φωτιά. Δείτε στο βίντεο ΕΔΩ τι ακριβώς ειπώθηκε και τον έντονο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ του Δημάρχου και του ανεξάρτητου πλέον συμβούλου του, καθώς και την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και του Πασόη, με αφορμή τις προσλήψεις των ειδικών συνεργατών...

Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, παρά  τον εμφανή εκνευρισμό του Δημάρχου, τον λόγο έλαβε ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν πριν λίγη ώρα στην αίθουσα, είπε: ‘’Δήμαρχε θα πρέπει να σας προβληματίσει η ανεξαρτητοποίηση των δύο συμβούλων σας’’ και πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, δέχθηκε την ανεξήγητη επίθεση από τον Δήμαρχο, ο οποίος του απάντησε ‘’ Εσάς να σας προβληματίσει που είστε μόνο δύο’’, εννοώντας ότι ο συνδυασμός του εξέλεξε μόνο  δύο συμβούλους κατά τις Δημοτικές εκλογές, ενώ στην συνέχεια, αμέσως μετά ελλείψει επιχειρημάτων αποχώρησε κατά την προσφιλή του τακτική από την αίθουσα. Το ίδιο επιχείρησε να πράξει και ο Ασβεστόπουλος, σταματώντας την τοποθέτησή του, αφού τα ερωτήματα που επιθυμούσε να απευθύνει αφορούσαν τον  Δήμαρχο, ο οποίος για άλλη μία φορά μη μπορώντας να ελέγξει τον εαυτό του, επηρεασμένος από την προηγούμενη αντιπαράθεσή του με τον Χουρσόγλου,  προτίμησε να φυγομαχήσει αποχωρώντας από τη θέση του.

Ύστερα από λίγη ώρα και αφού ηρέμησε, σκεπτόμενος προφανώς πιο ψύχραιμα επανήλθε στην αίθουσα και άκουσε τα ερωτήματα του Ασβεστόπουλου που αφορούσαν στην πρόσληψη Συμπαραστάτη του δημότη, για την μεγάλη δαπάνη αμοιβής (8.000,00 ) ευρώ στον τεχνικό ασφαλείας και μάλιστα από εταιρεία της Θεσσαλονίκης, για την αδιαφορία των υπαλλήλων του Δήμου, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κοίτη του ποταμού στην τ.κ Πρόδρομου-Πέλλας, και για την αξιοποίηση του κτηρίου όπου στεγαζόταν παλιά ο Αστυνομικός Σταθμός Εξαπλατάνου προς χρήση και αξιοποίησή του από τους κατοίκους του χωριού, αφού προηγουμένως δικαιολόγησε (Δήμαρχος) την φυγή του με αστεία επιχειρήματα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο, σε επόμενες αναρτήσεις μας και άλλα ενδιαφέροντα από τη συνεδρίαση, καθώς και την έντονη λεκτική αντιπαράθεση του Χουρσόγλου με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την συζήτηση του 9ου θέματος, για την μη έγκαιρη ενημέρωση του πρώτου στην θεματολογία της συζήτησης, αλλά και στην κατηγορία του σχετικά με την αργομισθία του δευτέρου…


Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

Επικοινωνία