ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ! (ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας και με τη συνεργασία του ΕΛΓΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/10) πρωινές ώρες στην Αριδαία-Πέλλας, ενημερωτική συνάντηση-ομιλία με θέμα την ''Ενεργετική προστασία και τις δηλώσεις καλλιέργειας-εκτροφής''. Η ενδιαφέρουσα αυτή ενημέρωση έλαβε χώρα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλητές στελέχη του ΕΛΓΑ Βέροιας, και ακροατήριο τους ελάχιστους υπαλλήλους του Δήμου Αλμωπίας και δυστυχώς την παντελή απουσία των αγροτών και φορέων της πόλης που ασχολούνται με τα αγροτικά.

Μάταια και φιλότιμα προσπάθησε να πείσει ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος, ότι η ενημέρωση αφορούσε τους υπαλλήλους του Δήμου, γεγονός όμως που δεν έπεισε κανέναν και επισημάνθηκε από τους ομιλητές.  Τον λόγο αρχικά έλαβε η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ  Παππά Μαρία, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο γεωπόνος του Δήμου Λαμπρίδης Πρόδρομος και ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος.

Στην συνέχεια το στέλεχος του ΕΛΓΑ Αλμπανάκη Βαρβάρα, ελαβε τον λόγο επισημαίνοντας ότι '' Σκοπός του ΕΛΓΑ δεν είναι μόνο να αποζημιώνει τους αγρότες, αλλά να προλαμβάνει δυσάραστες καταστάσεις που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων και τους εξής τρόπους. Την χρήση αεροπλάνων για τη διάλυση των σύννεφων κλπ, τη χρήση αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβρόχινων μεμβράνων, που η χρήσιμοποίησή τους (των δύο τελευταίων), προστατεύει τα δένδρα και αυξάνει την παραγωγή, έναντι των υπολοίπων που δεν τα χρησιμοποιούν.''.

Στην συνέχεια ανέλυσε τους όρους τις προϋποθέσεις τα ποσά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την επιδότηση των αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβρόχινων μεμβράνων από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, και για ποιες καλλιέργειες χορηγούνται (Μήλα, Ακτινίδια, Ρόδια, Αμπέλια και για όλα τα πυρηνόκαρπα). Γνώρισε επίσης ότι στο πρόγραμμα για την εγκατάσταση των αντιχαλαζικών διχτυών, στην Π.Ε Πέλλας για τα έτη 2013 και 2014, εντάχθηκαν 28 και 23 παραγωγοί, αντίστοιχα. Τέλος η εκδήλωση- ενημέρωση έκλεισε με ερωτοαπαντήσεις εκατέρωθεν.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία