ΕΔΕΣΣΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 05/12...

Αμέσως μετά την παρουσίαση και καλωσόρισμα των νέων Αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο Έδεσσας (ΔΕΣ και  ΕΔΩ) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της 05/12, ως συνήθως, ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ειδικότερα:

Ο Φουνταλής Μιχάλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Εκκλησοχώρι-Πέλλας με την ύδρευση, οι κάτοικοι των Π. Καισαριανών με τις λακκούβες που υπάρχουν στο οδικό τους δίκτυο, καθώς και οι κάτοικοι του Άγρα με την κατάσταση της αγροτικής οδοποιϊας του χωριού τους.

Ο Δημητριάδης Βασίλης, ζήτησε να ενημερωθούν οι καταναλωτές για ποιο λόγο λαμβάνουν συχνές ειδοποιήσεις  από την ΔΕΥΑ για εξόφληση οφειλομένων, καθώς και με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ Αλμωπίας για αποδοχή χρηματοδότησης, σχετικά με εργασίες σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, τι ακριβώς συμβαίνει αντίστοιχα και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο Έδεσσας. Τέλος με αφορμή αποστολή εξώδικου των κληρονόμων Χ΄΄γιάννη προς τον Δήμο για τη χρήση του υπό δωρεάν κτηρίου, ζήτησε διευκρινίσεις και περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε και ο Σόντρας Γιάννης.

Ο Τσιβόγλου Χρήστος, ζήτησε να πληροφορηθεί για το θέμα της μη λειτουργίας του Ασύλου, για τη μισθοδοσία των υδρονομέων, ενώ με αφορμή πρόσφατο τροχαίο ατύχημα, δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε στην ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ φωτισμού σε περιοχές της πόλης.

Τέλος κάτοικος του Δήμου ζήτησε να πληροφορηθεί εάν η υπάρχουσα σήμανση στο Εκκλησοχώρι-Πέλλας, είναι εν ισχύ ή όχι καθόσον η τοποθέτησή τους εν όψει των έργων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, δημιουργούν σύγχυση και προβλήματα στους χρήστες της οδού.

Απαντήσεις επί των ανωτέρω τεθέντων ερωτημάτων έδωσε ο Δήμαρχος  και οι  αντιδήμαρχοι. Συγκεκριμένα:

Για το θέμα κλεισίματος του Ασύλου ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, ζητώντας τη βοήθεια των κατοίκων. Για την έλλειψη φωτισμού, αρμόδια είναι η Αντιπεριφέρεια,  η οποία  Αντιπεριφερειάρχης, υποσχέθηκε  αποκατάσταση των ελλείψεων. Για την ενημέρωση των καταναλωτών της ΔΕΥΑ,  θα υπάρξει σχετική επιστολή μαζί με τους λογαριασμούς που θα εξηγεί τους λόγους. Για το κλείσιμο των λακκουβών, ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση, παρά την έλλειψη πίσσας που υπάρχει αυτήν την περίοδο.

Οι υδρονομείς έχουν εξοφληθεί  έως και τον Αύγουστο και μέχρι τέλους του έτους θα εξοφληθούν άπαντες. Για την χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, ‘’είμαστε ριγμένοι’’ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος,  ενώ αναμένεται η έγκριση των 58.000,00 χιλιάδων ευρώ για εργασίες στο Δ.Α.Κ Έδεσσας. Για τους εργαζόμενους στους καταρράκτες ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ‘’ Η υπομονή μας δικαιώθηκε, αφού δόθηκε αίσια λύση.  Σώσαμε 19 ανθρώπους και θέλουμε να μας δικαιώσουν και αυτοί, με το να είναι συνεπής στις δουλειές και υποχρεώσεις τους.

Οι πινακίδες στο Εκκλησοχώρι ισχύουν κανονικά, ενώ για το θέμα του εξώδικου των κληρονόμων Χατζηγιάννη, ανέφερε ότι ‘’σέβομαι και νιώθω ευγνωμοσύνη για τη δωρεά’’. Πρότεινε να συσταθεί διακομματική επιτροπή, όπου με την παρουσία και των κληρονόμων να βρεθεί λύση.

Δείτε σε επόμενη ανάρτησή μας ενδιαφέροντα και άλλα παραπολιτικά από τη συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία