ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεδρίασε χθες (02/12) βραδινές ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας. Συζητήθηκαν και λέχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα, τόσο από τους Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και από τους παριστάμενους πολίτες, Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι ακριβώς ειπώθηκε:

1.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ:  ‘’ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ 5ΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ’’:

Λόγω της παρουσίας εργαζομένων  στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αίθουσα, οι οποίοι ζητούσαν μεταξύ άλλων την παράταση των 5μηνων συμβάσεων, ο Προεδρεύων ζήτησε από το Σώμα να  συζητηθεί το θέμα τους, κατά προτεραιότητα,  αφού ήταν δεύτερο στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπερ και εγένετο. Τον λόγο έλαβε εκπρόσωπος των  εργαζομένων, εκ των οποίων 20 περίπου από αυτούς βρισκόταν στην αίθουσα, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε την παράταση των 5μηνων συμβάσεων τους, που λήγουν την 03/01/2016. Επίσης, ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου στον αγώνα τους, την παροχή Μ.Α.Π (εφοδίων κλπ υλικών) στους εργαζόμενους ως ο Δήμος υποχρεούται,  την αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Τον λόγο στην συνέχεια έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι στο πλευρό τους, συμβουλεύοντας αυτούς να οργανωθούν, να συντονιστούν και να συνδικαλισθούν, διεκδικώντας με αγώνες τα αιτήματά τους.  Τέλος ο Δήμαρχος  ανέφερε ότι τόσο ο Δήμος Έδεσσας, όσο και ο ίδιος προσωπικά είναι μαζί τους, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του, ενώ  στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στα αρμόδια υπουργεία, η εντύπωση που αποκόμισε ήταν απελπιστική, τονίζοντας την απαισιοδοξία του, καθ΄όσον όπως του εκμυστηρεύτηκε και ο Yπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε κατ΄ιδίαν συζήτηση ‘’Δεν έχουμε, Δεν μπορούμε’’. Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη, ότι αρμόδια παράγοντας του Υπουργείου, συνέστησε στον Δήμαρχο να τους ανανεώσει τις συμβάσεις και να τους πληρώνει ο ίδιος ο Δήμος!! Τελικά το υπό κατάθεση ψήφισμα πέρασε ομόφωνα και θα αποσταλεί αρμοδίως.

2.ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ:

Ο Φουνταλής Μιχάλης, ρώτησε τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της τ.κ Πλατάνης, σχετικά  με  τα θέματα ύδρευσης καθώς και με τις λακκούβες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, αλλά και εντός του χωριού.

Ο Δημητριάδης Βασίλης, αναφέρθηκε στους κατοίκους  που διαμένουν πέριξ της λαϊκής αγοράς και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη λειτουργία της, καθώς και αν Νόμιμα ή όχι σταθμεύει τα οχήματά του εργολάβος στον χώρο των σφαγείων.

Ο Ρυσάφης Αντώνης, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό, καθώς και στον ανορθόδοξο τρόπο  τοποθέτησης των φωτεινών διαφημιστικών πινακίδων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην πόλη.

Η Αρβανιτίδου Ζωγράφα αναφέρθηκε στην έλλειψη διαγράμμισης των οδών, καθώς και στην ύπαρξη τρωκτικών σε περιοχή εντός της πόλης (μύλος).

Τέλος ο Σόντρας Γιάννης αναφέρθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται  επί της… αμαρτωλής οδού  18ης Οκτωβρίου και τα προβλήματα που δημιουργούν αυτές, τόσο στους μόνιμους κάτοικους της Έδεσσας, όσο και στους επισκέπτες, καθώς και αν ο Δήμος θα αναπληρώσει την μείωση του 10% στις αποδοχές των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννου Δημήτρης, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, λόγω της μη χρηματοδότησης, αλλά και γενικότερα όλοι οι Δήμοι της χώρας, αναφέροντας ότι ήδη δύο Δήμοι δε λειτουργούν, ενώ άλλοι δέκα επτά βρίσκονται σε επιτήρηση, καθώς και τις αποφάσεις που έλαβαν ορισμένοι Δήμοι της Αττικής για αύξηση των Δημοτικών τελών στους δημότες τους. Επανέλαβε και πάλι την απογοήτευσή του για τη μη χρηματοδότηση, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ‘’Όχι μόνο προσλήψεις δεν θα κάνουμε, αλλά ούτε τις λακκούβες θα μπορούμε να κλείνουμε σε λίγο. Ας είναι καλά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Το μόνο που θα κάνουμε σε λίγο θα είναι να διαχειριζόμαστε τη μιζέρια’’. Σχετικά με τα ερωτήματα των συμβούλων, απάντησε ότι ο εργολάβος που σταθμεύει τα οχήματά του στο σφαγείο θα επιβαρυνθεί με το ανάλογο τίμημα, οι φωτεινές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην πόλη, θα ανακατανεμηθούν, για τις διαγραμμίσεις των οδών γνώρισε ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία και θα πρέπει να αναλάβει κάποτε τις ευθύνες της, ενώ για τις εργασίες επί της οδού 18ης Οκτωβρίου την ευθύνη την έχει ο εργολάβος στον οποίο έγιναν συστάσεις για συμμόρφωση.Δείτε και το σχετικό βίντεο ΕΔΩ:

Σε επόμενη ανάρτησή μας, διαβάστε τι συζητήθηκε σε δύο από τα ενδιαφέροντα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

 

 

 

Επικοινωνία