ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ''ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ''!

Με την παρουσία των ορκωτών λογιστών, πραγματοποιήθηκε χθες (21/12) η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας, που αφορούσε ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης, σχετικά με την έγκριση οικονομικών καταστάσεων του ομώνυμου Δήμου για το οικονομικό έτος 2014 (απολογισμός, ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσεως). Αρχικά τον λόγο έλαβε ορκωτός λογιστής, ο οποίος  ανέλυσε και εξήγησε τα αποτελέσματα του ελέγχου για το παραπάνω έτος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Δήμος παρουσίασε πλεόνασμα 1.300.000,00 ευρώ, ενώ το ύψος των διάφορων  δανείων που οφείλει ο Δήμος ανέρχονται στα 2.000.000,00 ευρώ περίπου. Έκανε γνωστό επίσης, ότι οι απαιτήσεις του Δήμου έναντι τρίτων, ανέρχονται στο ποσό των 2.100.000,00 ευρώ, τις οποίες όμως χαρακτήρισε επισφαλές, καθ΄όσον, για διαφόρους λόγους, δεν είναι δυνατή η είσπραξη των. Λόγο έκανε και για την ‘’ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε’’, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου, προκαλώντας την εύλογη απορία του Ρυσάφη Αντώνη, ο οποίος παρατήρησε ότι για το υπό συζήτηση οικονομικό έτος 2014, η παραπάνω επιχείρηση δεν είχε τεθεί ακόμη σε καθεστώς εκκαθάρισης, αλλά τέθηκε το έτος 2015.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Φουνταλής Μιχάλης, ο οποίος τόνισε ότι για λόγους πολιτικής ιδεολογίας καταψηφίζει τον ισολογισμό, ενώ ο Δημητριάδης Βασίλης, αναφέρθηκε στα μισθώματα του Ξενία κλπ ακινήτων που έχει λαμβάνειν ο Δήμος, τα οποία ανέρχονται στις 900.000,00 ευρώ περίπου, όπου ορισμένα από αυτά βρίσκονται στην δικαστική διεκδίκηση, και δεν εισπράττονται με ευθύνη του Δήμου! Τέλος ο Σόντρας Γιάννης, αναφέρθηκε στις 27 αναμορφώσεις του προϋπολογισμού που έγιναν και φανερώνουν την αδυναμία και δυσκολία διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου.

Λαβών τον λόγο τέλος ο Δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννου Δημήτρης, αναφέρθηκε στην σύμπνοια όλων σχεδόν των παρατάξεων που υπάρχει  στο θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου γίνεται με διαύγεια και συνέπεια, κλείνοντας όμως με μία νότα απαισιοδοξίας  την ομιλία του λέγοντας ότι ‘’Είναι ευτυχία αυτά που πετύχαμε, αλλά απελπισία αυτά που έρχονται’’ , αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, λόγω των περικοπών χρηματοδότησης κλπ. Τέλος απέμεινε  τα εύσημα στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, για την προσφορά της στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Δείτε ΕΔΩ την καταγγελία του Αντιδημάρχου Οικονομικών και την παρέμβαση γνωστού Νομικού της πόλης, σχετικά με ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση του Κανναβουργείου...

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

Επικοινωνία