Δήμαρχος Έδεσσας: ''Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, έχουν κοινό στόχο την ποιοτική και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» (φώτο)

Συνεδρίασε την 29/9 απογευματινές ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας. Με την διαπίστωση απαρτίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Γκιούρος Φίλιππος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία ως είθισται ξεκίνησε με τις ερωτήσεις των Δημοτικών συμβούλων, και τα θέματα της προ ημερησίας διάταξης. Διαβάστε παρακάτω τις ερωτήσεις-τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και τις απαντήσεις του Δημάρχου Γιάννου Δημήτρη και των λοιπών συμβούλων της πλειοψηφίας:

Φουνταλής Μιχάλης: Λαβών το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης  «Λαϊκή συσπείρωση» Φουνταλής Μιχάλης και αναφερόμενος στην απουσία του από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας του ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΚΕ, τόνισε ότι του έλλειψε το κλίμα του Δ.Σ, για να… εισπράξει το… πείραγμα του Δημάρχου, ο οποίος του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: « Μιχάλη, κολλήσατε στο 5%, και τώρα θα μάθετε να αλλάζετε και λάστιχο μαζί με τη ζωή» ( σημ. Κωνσταντοπούλου), για να λάβει την απάντηση από τον Φουνταλή ότι «Εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτό το ποσοστό και θα είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο, διεκδικώντας το δίκαιο του λαού».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην περιοχή των σφαγείων και στην κατάσταση που επικρατεί από άποψης απορριμμάτων και καθαριότητας στον χώρο, ενώ επεσήμανε  και το θέμα λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου στην περιοχή «Τζαμί» της πόλης, σχετικά με τη χωρητικότητα των παιδιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γι΄αυτό οι γονείς και οι μικροί μαθητές, προτείνοντας να αξιοποιηθεί ο χώρος του Πανεμιστημίου  και τη μεταφορά των μαθητών σε αίθουσα του.

Δημητριάδης Βασίλης: Ο επικεφαλής της παράταξης «Φυσάει κόντρα», ζήτησε να πληροφορηθεί για το θέμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου της πόλης, για την κατανομή του χρόνου και των ημερών προπόνησης και χρησιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου από τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, καθ΄όσον όπως τόνισε υπάρχουν παράπονα από την ανισομερή κατανομή από κάποιους συλλόγους.

Επίσης πρότεινε με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την ημέρα ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, και τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων ποδηλατιστών, την καθιέρωση δικτύου  ποδηλατοδρόμων στην πόλη, ενώ ζήτησε την παρουσία του εκκαθαριστή της επιχείρησης των Καταρρακτών στο Δημοτικό Συμβούλιο,  προκειμένου ενημερώσει σχετικά το Σώμα για την κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση.

Ρυσάφης Αντώνης: Ο επικεφαλής της παράταξης « Ενωτική δράση», ζήτησε ενημέρωση για του θέμα του ΧΥΤΑ, της αποκομιδής των απορριμμάτων, για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην τ.κ Πλατάνης-Πέλλας, καθώς και την λειτουργία των Νηπιαγωγείων στις τ.κ Πλατάνης και Φλαμουριάς-Πέλλας.

Οι απαντήσεις της συμπολίτευσης επί των παραπάνω ερωτημάτων:

Απαντήσεις του Δημάρχου Γιάννου Δημήτρη:

Για το θέμα των σφαγείων και την κατάσταση που επικρατεί, ο Δήμαρχος απάντησε ότι ήδη ο χώρος έχει περιφραχτεί και έχει απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων. Συνεχίζοντας για το θέμα του ΧΥΤΑ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφοδιασμού  του Δήμου με την κατασκευή γεφυροπλάστιγκας, ώστε να είναι απόλυτος ο έλεγχος των ανακυκλούμενων υλικών, ενώ τόνισε ότι πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικού έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία του.

Για το κολυμβητήριο,  ότι βρίσκεται ήδη στην διαδικασία χορήγησης άδειας και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει. Στο ερώτημα αν θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης,  δεν δόθηκε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση, παρά μόνο ότι, «ότι και να γίνει θα γίνει με τη συναίνεση όλων». Για την  κατανομή των αθλητικών εγκαταστάσεων στους συλλόγους, έκανε γνωστό ότι πρόσφατα συναντήθηκε με αυτούς και βρίσκονται κοντά στη λύση του προβλήματος, ενώ τόνισε ότι το θέμα δημιουργείται με την ημέρα Παρασκευή που όλοι επιθυμούν τη χρήση των εγκαταστάσεων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Για το θέμα των καταρρακτών, επεσήμανε ότι «τίποτα δε θα γίνει χωρίς να ενημερωθεί ανάλογα το Σώμα, και ότι όλα γίνονται για το συμφέρον των εργαζομένων». Τέλος έκανε γνωστό ότι για την ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου, βρίσκεται σε συνομιλίες με τους αρμόδιους, ενώ μνεία έκανε και στην αγορά της οικία ΖΗΝΑ από το πράσινο ταμείο υπέρ του Δήμου Έδεσσας. Κλείνοντας τόνισε ότι «Η συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, έχουν κοινό στόχο την ποιοτική και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» και έτσι πρέπει να κινούνται κάθε φορά.

Για το θέμα του ολοήμερου στην περιοχή «Τζαμί» της πόλης, απάντησε ο Τσιβόγλου Γιάννης, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα το γνωρίζει ο Δήμος, καθ΄όσον το κτήριο είναι παλιό και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Για τη μεταφορά των παιδιών θα πρέπει να γίνει πρώτα η αναμόρφωση των περιοχών και στην συνέχεια η ανακατανομή τους, ώστε να αποσυμφορηθεί το παραπάνω σχολείο.

Για την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως έκανε γνωστό η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κατσάρα Μαρούλα, από την προηγούμενη Δευτέρα, ήδη ανέλαβε ο ιδιώτης, ο οποίος προσέλαβε 04 οδηγούς, 08 άτομα πλήρωμα και 10 άτομα για σκούπα. Αναφέρθηκε στον τρόπο ελέγχου απόδοσης του ιδιώτη, τονίζοντας ότι ο έλεγχος θα είναι καθημερινός και θα αξιολογηθεί από τα αποτελέσματα της εργασίας του. Επίσης ότι σύντομα θα αρχίσει η καταγραφή των τσιπαρισμένων αδέσποτων ζώων.

 Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας Ζδρου Κατερίνα, αναφέρθηκε στο θέμα των κατοίκων του οικισμού  Αγίου Αθανασίου-Πέλλας  και στο αίτημά τους για την μη καταβολή των παλαιών οφειλών των παγίων τελών ύδρευσης για όλο το έτος, αλλά μόνο για ένα εξάμηνο που ζουν στον οικισμό,  καθώς επίσης και στο αίτημα των κατοίκων του οικισμού Δροσιάς, για μη καταβολή των αντίστοιχων τελών, αφού όπως υποστηρίζουν οι γεωτρήσεις ύδρευσης έγιναν ανταποδοτικά  από τη ΔΕΗ. Και για τις δύο περιπτώσεις η διοίκηση της ΔΕΥΑ, αποφάσισε να ακολουθηθεί η τιμολογιακή πολιτική, χωρίς εξαιρέσεις. Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα είκοσι τέσσερα (24) θέματα όπως αναγράφονται στην πρόσκληση, τα οποία ψηφίσθηκαν άλλα ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία. Δείτε παρακάτω σχετικές φώτο.

Αναρτήθηκε από By Sakis

Επικοινωνία