ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: ''ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ''-ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ: ''ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ''!

Ίσως να ήταν από τις λίγες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων  η προχθεσινή (26/10), που και τα είκοσι τέσσερα (24) θέματα της ημερήσιας διάταξης, ψηφίσθηκαν ομόφωνα, από τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Σκύδρας. Έτσι λοιπόν αφού διαπιστώθηκε απαρτία, αν και απουσίαζε αριθμός συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη αυτής. Ως συνήθως, αρχικά συζητήθηκαν τα προ ημερησίας διάταξης θέματα και κατόπιν τα θέματα όπως αναγράφονται στην πρόσκληση. Διαβάστε παρακάτω τα θέματα που τέθηκαν στην προ ημερησίας διάταξης και τι ακριβώς συζητήθηκε, αναλυτικά:

1.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: ‘’ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ’’–ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ΅’’ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ’’!

Όπως ήταν αναμενόμενο, το αγροτικό θέμα ήταν αυτό που απασχόλησε πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο. Λαβών τον λόγο η Δήμαρχος Σκύδρας Ιγνατιάδου Κατερίνα, ενημέρωσε το Σώμα, σχετικά με το περιεχόμενο της προ ημερών σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε Πέλλας, με τη συμμετοχή των αγροτών κλπ φορέων, προτείνοντας να υιοθετήσουν το ψήφισμα που είχε λάβει πριν λίγη ώρα από την Περιφέρεια Πέλλας.

Το παραπάνω ψήφισμα  στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, σχετικά με το κατά κύριο επάγγελμα  ‘’Αγρότης’’, τη φορολογία, το ασφαλιστικό και  την αγροτική ανάπτυξη. Ακούσθηκαν αρκετές απόψεις, όπως να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους, να απαιτήσουν ορισμό τιμών ασφαλείας για τα αγροτικά προϊόντα κλπ. Η δημοτική σύμβουλος Αλεξανδρίδου Ραχήλ, πρότεινε δυναμικούς τρόπου αντίδρασης, αφού τα ψηφίσματα δεν τα δίνουν σημασία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ παρατήρησε ότι υπάρχει μία… παγωμάρα από τους αγρότες, αναρωτώμενη ‘’Μήπως μας ψεκάζουν’’!

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Καραγιάνης Μιχάλης, πρότεινε οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μην υπερβούν τα όρια και να αφήσουν τους αγρότες να χαράξουν και να αποφασίσουν αυτοί τους τρόπους αντίδρασης. Τελικά το ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των αγροτών, ψηφίσθηκε ομόφωνα.

2.ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί το σύνολο των κατοίκων της Πέλλας, έθεσε στο Σώμα η Δήμαρχος Σκύδρας. Όπως είναι γνωστό, γεγονός που το επιβεβαίωσε και στην προ ημερών συνάντησή της Δημάρχου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών), λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι αδύνατη η κάλυψη των εφημεριών των δύο Νοσοκομείων, ενώ σε λίγες ημέρες ενδέχεται να κλείσει το παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Έδεσσας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της Σκύδρας, αλλά και όλης της Π.Ε Πέλλας.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαίωσαν, τόσο ο Προεδρεύων, όσο και η δημοτική σύμβουλος Κρητίδου Φρόσω που εργάζονται στον χώρο της υγείας. Πρότεινε (Δήμαρχος) να εκδοθεί ψήφισμα, με το οποίο να ζητούν την κάλυψη των θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  και στα δύο Νοσοκομεία, αλλά και στο Κ.Υ Σκύδρας. Με την παραπάνω πρόταση, διαφώνησε ο Καραγιάννης Μιχάλης, ο οποίος πρότεινε το ψήφισμα να αφορά μόνο το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Κ.Υ Σκύδρας, πρόταση με την οποία φάνηκε να διαφωνεί το Σώμα, χαρακτηρίζοντας αυτήν η Δήμαρχος  ως ‘’πρόταση στενής λογικής’’. Τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε με την διαφοροποίηση του Καραγιάννη Μιχάλη.

3.MIA ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ!

Για τους… παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ, ήταν γνωστή η πρόθεση αλλά και οι πραγματικοί λόγοι  παραίτησης της Προέδρου της Α΄.βάθμιας σχολικής επιτροπής, Παπαδοπούλου Μάγδας, η οποία με αίτησή της, ζήτησε και έκανε γνωστή τη βούλησή της να… παραιτηθεί από την παραπάνω θέση. Οι λόγοι, προσωπικοί και επαγγελματικοί όπως διευκρίνισε η Δήμαρχος, η οποία την ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα προσφορά της, πλέκοντας παράλληλα και το εγκώμιο της, κάνοντας ταυτόχρονα δεκτή αυτήν.

Τις ευχαριστίες της προς τους συνεργάτες της στον Δήμο εξέφρασε και η παραιτηθείσα Πρόεδρος, λέγοντας ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή του νέου Προέδρου,  τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Κρητίδης Θέμις. Το βέβαιο είναι, χωρίς να έχουμε πρόθεση να μειώσουμε τις αξίες και ικανότητες του νέου Προέδρου,  ότι η αποχώρηση της Παπαδοπούλου Μάγδας από τη θέση της Προέδρου, η οποία στο διάστημα που είχε τα ηνία της, πρόσφερε σημαντικό έργο, σίγουρα θα είναι απώλεια για τον Δήμο Σκύδρας. Ευχόμαστε στον νέο Πρόεδρο καλή επιτυχία.

4. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ τ.κ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ 

Το θέμα της ρύπανσης που προέκυψε τελευταία στο ποτάμι της Ν.Ζωής-Πέλλας, έθεσε ο Καραγιάννης Μιχάλης, ζητώντας να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες προέβη ο Δήμος, αναφέροντας ότι ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει ο ΧΥΤΑ Έδεσσας που λειτουργεί σε μικρή απόσταση από το χωριό. Πρότεινε να τεθεί ως θέμα συζήτησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Όπως έκανε γνωστό η Δήμαρχος, το πρόβλημα το γνωρίζει ο Δήμος, έχουν ήδη αποσταλεί σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για πραγματοποίηση δειγματοληψιών κλπ ενέργειες τους, και μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα θα ενημερωθεί ανάλογα το Σώμα.

Μετά το πέρας συζήτησης των θεμάτων της προ ημερησίας διάταξης, άρχισε η συζήτηση των θεμάτων όπως αναγράφονταν στην πρόσκληση, τα οποία ψηφίσθηκαν ομόφωνα από τους  δημοτικούς συμβούλους.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία