ΕΔΕΣΣΑ: ΜΙΑ… ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΕΛΛΕΙΨΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ… ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!

Με αφορμή επιστολή κατοίκου της πόλης προς μέσο ενημέρωσης, σχετικά με την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Σόντρα Γιάννη, για τη μετονομασία κεντρικής οδού στην πόλη της Έδεσσας, προς τιμή της Ειρήνης Γκίνη (ΔΕΣ και ΕΔΩ) για την οποία πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στην αίθουσα της Π.Ε Πέλλας...

... τον λόγο ζήτησε και έλαβε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμωουλίου Έδεσσας την 05/12, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώγας Δημήτρης, ο οποίος όπως διευκρίνισε  εκφράζει προσωπικές του απόψεις, αναφέροντας ότι το θέμα αυτό (της μετονομασίας οδού) έχει κλείσει με παλαιότερη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, χαρακτηρίζοντας την Ειρήνη Γκίνη, ‘’Αμφιλεγόμενο πρόσωπο’’.

Στον χαρακτηρισμό αυτό, αντέδρασε άμεσα, διαφωνώντας ο Φουνταλής Μιχάλης, ενώ ο Σόντρας Γιάννης χαρακτήρισε επιθετική την τοποθέτηση του συμβούλου της συμπολίτευσης, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, όπως είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος.

Με παρέμβαση του Προεδρεύοντα, η οποία αντί να… σβήσει… φούντωσε τη φωτιά, ο οποίος ζήτησε από τον Σόντρα Γιάννη να καταθέσει επίσημα σχετική πρόταση, προκαλώντας την αντίδραση και διαμαρτυρία του Σόντρα, αφού στο προηγούμενο συμβούλιο, είχε  ήδη καταθέσει σχετική πρόταση.

Σε ρόλο πυροσβέστη παρενέβη ο Δήμαρχος, ο οποίος διευκρίνισε  ότι ‘’ Εμείς δεν επιβάλλουμε γνώμες’’, υποσχόμενος ότι το θέμα θα συζητηθεί στην παράταξή του, η οποία θα αποφασίσει σχετικά, δίνοντας τέλος στη διένεξη που λίγο έλλειψε να τινάξει στον αέρα τη συζήτηση.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία