ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙEΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διπλή… μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας την 30/10, συζητήθηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα, τόσο στην προ,  όσο και στην ημερήσια διάταξη. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

1.Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ:

Πριν την υποβολή των ερωτημάτων στην προ ημερησίας διάταξης θέματα στον Δήμαρχο από τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον λόγο ζήτησε και έλαβε εκπρόσωπος των συμβασιούχων καθαριστριών του Δήμου Έδεσσας, η οποία ανάγνωσε επιστολή, σύμφωνα με την οποία διαμαρτύρονται για την μη καταβολή της μισθοδοσίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο, αλλά και την οριζόντια περικοπή των μισθών τους, που ειρήσθω εν παρόδω δεν ξεπερνούν τα 200-300 ευρώ μηνιαίως!, κατά 10%.

Μάλιστα για την πρώτη περίπτωση, απείλησαν ότι θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη. Απάντηση έδωσαν οι Ταμβίσκου Έφη και Χατζόγλου Γιάννης, ως οι πλέον αρμόδιοι, οι οποίοι αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων τους, λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα. Ο Δημητριάδης Βασίλης, πρότεινε να επιχορηγήσει ο Δήμος τις σχολικές επιτροπές, προκειμένου εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, ενώ ο Φουνταλής Μιχάλης, πρότεινε να γίνει διαμαρτυρία και αντίδραση με ψήφισμα προς την Κυβέρνηση, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ‘’προσπαθεί  να βγάλει από τη μύγα, ξίγκι’’.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ο Σόντρας Γιάννης, προτείνοντας να βρεθεί τρόπος επιχορήγησης από τον Δήμο. Λαβών τον λόγο ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννου Δημήτρης, φανερά ενοχλημένος και δυσαρεστημένος  από το επιθετικό  ύφος της επιστολής- ανακοίνωσης των εργαζομένων, όπως ανέφερε και στα λεγόμενά του, είπε μεταξύ άλλων ότι θα κάνει το παν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Τέλος, αγανακτισμένη εργαζόμενη, πρότεινε προφανώς ειρωνικά,  ότι θα καθαρίζουν δωρεάν τα σχολεία!

2.ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ:

ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: Ζήτησε να πληροφορηθεί πότε θα κλείσουν οι λακκούβες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Δ. Ε Άρνισσας, καθώς και για τον δρόμο του Άγρα. Στην μεν πρώτη περίπτωση ο Δήμαρχος απάντησε ότι ήδη άρχισε η αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο της Άρνισσας, για δε τη δεύτερη, θα απαντηθεί στο επόμενο συμβούλιο.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου, χαρακτηρίζοντάς το ασύμφορο για αυτόν (Δήμο) προτείνοντας νέους τρόπους .

ΡΥΣΑΦΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: Αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις που γίνονται στον αρχικό σχεδιασμό του έργου επί της οδού 18ης Οκτωβρίου, σχετικά με τις πεζοδρομήσεις κλπ, αναρωτώμενος εάν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την παραλαβή του ανωτέρου έργου. Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αποφάσεις για οφειλές ιδιωτών προς τον Δήμο, και εάν είναι νόμιμο και ηθικό, ο ίδιος δικηγόρος να είναι ταυτόχρονα υπερασπιστής των δικαιωμάτων του Δήμου, αλλά και υπερασπιστής των δικαιωμάτων ιδιώτη που οφείλει στον Δήμο! Δείτε το βίντεο ΕΔΩ:

Επίσης παριστάμενος πολίτης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της τ.κ Κλεισοχωρίου-Πέλλας, από τα έργα ανάπλασης που γίνονται στο χωριό, σχετικά με τη στάθμευση οχημάτων κλπ προβλήματα που δημιουργούνται από τις εργασίες, γεγονός που ανάγκασε τον Δήμαρχο να απαντήσει ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε  παράλληλα και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, λόγω των περικοπών, για τις οποίες θα υπάρξει και νέα μείωση κατά 200 δις. ευρώ, γεγονός που θα δημιουργήσει και νέα προβλήματα για τα έργα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη, εάν δεν δοθεί εκ νέου παράταση η οποία τελειώνει τέλος του έτους 2015.

Μετά το τέλος των παραπάνω ερωτοαπαντήσεων, άρχισε η συζήτηση των ενδιαφερόντων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, για τα οποία δείτε ΕΔΩ αναλυτικά...

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

Επικοινωνία