ΕΔΕΣΣΑ: Η ''ΙΣΤΟΡΙΑ'' ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ... ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΙΧΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Περατώθηκε και παραδόθηκε  πριν λίγες ημέρες προς τέρψιν των κατοίκων της Έδεσσας,  η αναμόρφωση του χώρου πέριξ του Γυμναστηρίου της πόλης, αφού τη θέση των κακογραμμένων και ενίοτε υβριστικών συνθημάτων σ΄αυτόν, πήρε μία καλαίσθητη και όμορφη ζωγραφιά-τοπίο.  ‘’Δράστες’’ αυτής της όμορφης εικόνας που αναπαριστά την... ιστορία της πόλης σε τριάντα μέτρα τοίχου!, δύο εποχικοί υπάλληλοι του Δήμου Έδεσσας, ο αυτοδίδακτος ζωγράφος  Λαζαρίδης Γιώργος και ο βοηθός του Ταφραλίδης Αργύριος, οι οποίοι  με μεράκι και όρεξη, κατάφεραν και... πάντρεψαν το παλιό με το νέο και δημιούργησαν την εικόνα που βλέπουν καθημερινά οι κάτοικοι και περαστικοί από την περιοχή (Δες το βίντεο ΕΔΩ).

Αρωγό στην προσπάθειά τους  αυτή, είχαν και ελπίζουμε να έχουν και στο μέλλον, τον Δήμαρχο Έδεσσας, αλλά και τους κατοίκους, τους περαστικούς και μαθητές της περιοχής, που τους ενθάρρυναν  με κάθε τρόπο, για αυτήν τους την ενέργεια.  Για το σκοπό αυτό μάλιστα, συνεχίζουν την εργασία αυτή και στο Ειδικό Σχολείο-όπου και τους συναντήσαμε σήμερα (17/11)- να ζωγραφίζουν και να διακοσμούν για τους μαθητές του, την αίθουσα του Σχολείου τους, όπου αθλούνται και γυμνάζονται.

Στα σχέδιά τους είναι, Δημάρχου θέλοντος και συνθηκών επιτρεπούσης, χωρίς πίεση, και με την κατάλληλη βοήθεια και  άνεση, να συνεχίσουν το έργο τους αυτό, διακοσμώντας και ομορφαίνοντας ολόκληρη την πόλη, και ειδικότερα στα σημεία που υπάρχουν  υβριστικά συνθήματα και κακογραμμένα γκράφιτι. Εμείς τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο τους. Δείτε παρακάτω σχετικές φώτο.

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

Επικοινωνία