ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ-Η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου για το οικονομικό έτος 2014 (ΔΕΣ ΕΔΩ), και ύστερα από ολιγόλεπτη διακοπή, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της  τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως προβλέπεται και είθισται, πρώτα συζητήθηκαν τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα και στην συνέχεια τα θέματα όπως αναγράφονταν στην πρόσκληση.  Δείτε παρακάτω τι συζητήθηκε:

1.Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ:

Τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μουράτογλου Γιάννης, καταγγέλοντας ότι,  υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου αγροτικής οδοποιίας στην τ.κ  Μεσημερίου-Πέλλας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε,  ‘’Το παραπάνω έργο, για το οποίο με απευθείας ανάθεση ανατέθηκε σε εργολάβο, αν και από τις 17/11 στάλθηκαν όλα τα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία για έγκριση, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς αυτούς από τον Δήμο Έδεσσας, δεν δόθηκε καμία απάντηση. Σήμερα (21/12)  και  λίγη ώρα πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώθηκε ο Δήμος τηλεφωνικά, ότι είναι διοικητική πρακτική να μην εγκρίνονται εκτελέσεις τέτοιων  έργων με απευθείας ανάθεση’’.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ‘’Oπως ειπώθηκε από τον Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  στον Δήμο Έδεσσας, γίνονται πολλά έργα από το ΕΣΠΑ. Μπορεί να ενταχθεί το παραπάνω έργο στο νέο ΕΣΠΑ! Ύστερα από αυτό και λόγω στενότητας των ημερομηνιών για την εκτέλεση του έργο, είναι πολύ πιθανό το έργο να απενταχθεί και να μη μπορεί να πραγματοποιηθεί, και αυτό  όχι με ευθύνη του Δήμου’’. Ύστερα από τα παραπάνω, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε αρχικά να διαμαρτυρηθεί με ψήφισμα και στην συνέχεια να προβεί σε κάθε άλλη νόμιμη  ενέργεια.

2.ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ:

Ο Ρυσάφης Αντώνης αναφέρθηκε και πάλι στις φωτεινές πληροφοριακές πινακίδες που τοποθετήθηκαν… ανάποδα,  πρόσφατα  στην πόλη, και για την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται τα φρεάτια, λόγω των έργων επί της οδού  18ης Οκτωβρίου, και για τους κινδύνους που  εγκυμονούν  για τους διερχόμενους οδηγούς.  Ο Δημητριάδης Βασίλης, αναφέρθηκε στο θεσμό των ερωτήσεων που υποβάλλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προς τον Δήμαρχο, και για τις απαντήσεις που λαμβάνουν,  οι οποίες ενίοτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εννοώντας όπως εξήγησε...

... τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, που παρά τις απαντήσεις του Δημάρχου και του αρμόδιου επί του θέματος, σε σχετικές ερωτήσεις του για το πότε θα λειτουργήσει, οι απαντήσεις που δόθηκαν ότι θα λειτουργήσει  τον μήνα  Οκτώβριο ή Νοέμβριο, δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Ζήτησε οι όποιες απαντήσεις σε παρόμοια θέματα να είναι ακριβείς, καθ΄όσον οι ερωτήσεις που γίνονται είναι ουσιαστικά ερωτήματα των κατοίκων του Δήμου.

3.’’ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ’’ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟΥ;

Aυτό υποστηρίζει ο προηγούμενος εκμεταλλευτής του Κανναβουργείου, καθώς επίσης και ο συνήγορός του, γεγονός που ανάγκασε τον Σόντρα Γιάννη, ζητώντας λόγω της σοβαρότητας του θέματος να έρθει εκ νέου και πάλι το θέμα αυτό σε συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.  Δείτε τι ακριβώς υποστηρίζουν στο σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

4.ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ:

Στην συνέχεια, συζητήθηκαν τα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων ενδιαφέρον παρουσίασε το 2ο θέμα που αφορούσε την παρουσίαση του διασυνοριακού προγράμματος ‘’FLIGHT AND CONNECT TOYRISM’’ που υλοποιεί η Αερολέσχη Έδεσσας. Την εισήγηση στο θέμα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Λέσχης, Κλιμεντίνης Γιάννης,  ο οποίος ανέλυσε και ανέπτυξε τα οφέλη, τις προοπτικές  και την ανάπτυξη της περιοχής  από τον ΑΕΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟ. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, να χρηματοδοτήσει την ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος αεροδιαδρόμου στην περιοχή, διαστάσεων 800Χ26m, προϋπολογισμού σύμφωνα με ολοκληρωμένη  μελέτη που συνέταξαν οι ίδιοι, και κατέθεσαν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ύψους 1.000.000,00 ευρώ περίπου.

Άπαντες, απέδωσαν τα εύσημα στην Αερολέσχη για την ενέργεια τους αυτή, αλλά και γενικότερα για το έργο που παράγουν, επισημαίνοντας ο μεν Δημητριάδης Βασίλης, ότι η μελέτη αυτή έπρεπε να συνταχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι από την Αερολέσχη, ενώ ο Ταπαζίδης Δημήτρης, παρατήρησε ότι δεν είναι αρκετή η προβολή του χώρου και του έργου της Αερολέσχης,  στο ευρύ κοινό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν κάτοικοι της περιοχής, που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον χώρο.

Στο διά ταύτα, και επειδή μάλλον το ποσό είναι αρκετά υψηλό και τα οικονομικά του Δήμου δεν το επιτρέπουν, αφού όπως τόνισε και ο Φουνταλής Μιχάλης, ο ετήσιος προϋπολογισμός της τεχνικής υπηρεσίας ανέρχεται στις 600.00,00 ευρώ περίπου, η εντύπωση που επεκράτησε στην αίθουσα, είναι ότι η όποια συμμετοχή του Δήμου σ΄αυτό, μάλλον είναι αδύνατη, τουλάχιστον με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Τέλος ο Πρόεδρος της Αερολέσχης, ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα βοήθεια που είχε η λέσχη, διαχρονικά από όλες τις Δημοτικές Αρχές. 

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

Επικοινωνία