Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΑ! (ΦΩΤΟ)

Είναι μάλλον από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας μας, ο Δήμος Σκύδρας και η Δημοτική του Αρχή, αλλά και κάθε αρμόδιος φορέας, ο οποίος για τους δικούς του λόγους, επιμένει ύστερα από τόσα χρόνια να μην έχει συμμορφωθεί με την ισχύουσα Νομοθεσία, σχετικά με  την μετονομασία των πληροφοριακών πινακίδων ονοματοδοσίας που υπάρχουν στην αρχή και τέλος κάθε χωριού που υπάγεται στην εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Σκύδρας.

Συγκεκριμένα, και ενώ σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3852/2010  ''τα τοπικά διαμερίσματα που ορίζονται στο άρθρο 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) (ΦΕΚ 114 Α), μετονομάζονται σε τοπικές κοινότητες, εφόσον έχουν πληθυσμό έως και 2.000 κατοίκους και σε δημοτικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους’’, δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σκύδρας, εξακολουθεί να διατηρεί τις… Καποδιστριακές πινακίδες, που όριζαν τα χωριά ως Δημοτικά Διαμερίσματα, αντί του ορθού και Νόμιμου Τοπική Κοινότητα.

Επίσης, και παρά τη σαφή κατάργηση του Δήμου Μενηϊδος, η πινακίδα που υπάρχει στην επαρχιακή οδό Αριδαίας-Σκύδρας, λίγο πριν τη διασταύρωση προς Προφήτη Ηλία κλπ κοινότητες του Δήμου, εξακολουθεί να πληροφορεί τον διερχόμενο οδηγό, ότι υφίσταται ακόμη ο παραπάνω καταργούμενος Δήμος, παρά του ότι με τον ίδιο ως άνω Νόμο ο Δήμος Μενηϊδος, έχει καταργηθεί, σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο του ιδίου Νόμου, που ορίζει ότι: 
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ . Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Έδεσσας με έδρα την Έδεσσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Βεγορίτιδας και β. Έδεσσας, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Αλμωπίας με έδρα την Αριδαία αποτελούμε- νος από τους δήμους α. Αριδαίας και β. Εξαπλατάνου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Σκύδρας με έδρα τη Σκύδρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Μενηίδος και β. Σκύδρας, οι οποίοι καταργούνται.
 4. Δήμος Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά και ιστορική έ- δρα την Πέλλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Γιαν- νιτσών β. Κύρρου γ. Πέλλας δ. Κρύας Βρύσης και ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι καταργούνται.

Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης-ίσως για μερικούς ήσσονος σημασίας!!- είναι να παραπληροφορούνται οι διερχόμενοι οδηγοί, αλλά και να εκτίθεται η νυν Δημοτική Αρχή αλλά και κάθε αρμόδιος φορέας, αφού μάλιστα σε μία περίπτωση τοπικής κοινότητας του παραπάνω Δήμου, απουσιάζει παντελώς η πινακίδα ονοματοδοσίας του χωριού. Θεωρούμε ότι το κόστος αντικατάσταση των παραπάνω πινακίδων δεν αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή του Νόμου. Δείτε σχετικές φώτο παρακάτω:


Ρεπορτάζ By Sakis

 

Επικοινωνία