ΚΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ...

Η κακή κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στην υγεία, από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και κιρσούς έως μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Οι ένοχες αιτίες είναι η καθιστική ζωή, το υπερβολικό βάρος και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Τα ύποπτα συμπτώματα τα οποία δείχνουν ότι το αίμα, δεν κυκλοφορεί σωστά όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι:

Μούδιασμα στα άκρα
Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας είναι το μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια ακόμη και όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Μην ξεχνάτε ότι η κακή κυκλοφορία του αίματος συνδέεται με την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.
 
Κρύα χέρια και πόδια
Τα παγωμένα χέρια και πόδια ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος. Ειδικά στην περίπτωση που το χρώμα του δέρματος γίνεται μπλε ή διαφανές!
 
Πληγές που δεν κλείνουν
Οι πληγές που δεν κλείνουν αποτελούν κακό σημάδι και ίσως να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος.
 
Πόνος στο στήθος
Ο πόνος στο στήθος δεν σημαίνει πάντα μόνο πρόβλημα καρδιάς. Πιθανό είναι να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες της καρδιάς.
 
Φλεβίτιδα
Όταν το αίμα συσσωρεύεται στα κάτω άκρα τότε αυξάνεται η πίεση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια να διογκώνονται οι φλέβες και οι πάσχοντες να υποφέρουν από έντονο πόνο.
 
Πηγή: healthreport.gr

Επικοινωνία