ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ''ΨΑΛΙΔΑ'' ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Μεγαλώνει συνεχώς το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Evening Report", στο Action24.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η διαφορά είναι στο 11%, από 8% στην προηγούμενη μέτρηση τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ενώ τρίτο κομμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Στο όριο του 3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας ενώ εκτός Βουλής μένουν Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Τα αναλυτικά ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή έχουν ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%
ΚΚΕ 5,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%
ΠΟΤΑΜΙ 2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

Καταλληλότερος πρωθυπουργος κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί από την Pulse μεταξύ των δύο ανδρών.
Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα. Το 24% προτιμά άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τάσσεται το 22%.
Όσον αφορά στην ανάγκη για ίδρυση νέων κομμάτων, το 43% τάσσεται υπέρ, ενώ το 45% εμφανίζεται αρνητικό.

Πηγή: imerisia.gr

 

Επικοινωνία