ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ LIVING HISTORY,LIVING NATOYRE II, ΧΘΕΣ 22/10- (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)...

-ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΠΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ!!

-Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ- ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ- ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ!!

Πραγματοποιήθηκε χθες 22/10 απογευματινές ώρες, η ημερίδα λήξης του έργου Closing conferance of Living History, Living Natyre II(ΔΕΣ και ΕΔΩ), σε γνωστό ξενοδοχείο της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου-Πέλλας. Την παρουσίαση του έργου πραγματοποίησε ο εισηγητής Τσίμας Νίκος, η δουλειά του οποίου, όπως και όλων των εμπλεκομένων συνεργατών του, πραγματικά εντυπωσίασε.

Χαιρετισμό απεύθυναν  ο Δήμαρχος Αλμωπίας  Δημήτρης Μπίνος,  ο Δήμαρχος του Δήμου Novaci  Lazar Kotevski, η  Υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη και ο Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αλμωπίας και Έδεσσας καθώς και αρκετός κόσμος.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλμωπίας, μεταξύ άλλων, ζήτησε την οικονομική συνδρομή και από την παριστάμενη στην ημερίδα Υφυπουργό και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρης Θεοδώρας, για τις παραπάνω δράσεις, η οποία στον χαιρετισμό της... έκλεισε κάθε πόρτα οικονομικής βοήθειας, επικαλούμενη περιορισμό πόρων και κονδυλίων για παρόμοιες δράσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η παντελής έλλειψη αναφοράς στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας (ΠΑΣΟΗ Δημήτρη) επί εποχής της οποίας ξεκίνησε η υλοποίηση-πραγματοποίηση του παραπάνου έργου. Τα δυσμενή σχόλια επίσης προκάλεσε και η συμπεριφορά της Υφυπουργού και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τζάκρης Θεοδώρας, η οποία καθόλη σχεδόν τη διάρκεια που παρέμεινε στην αίθουσα, ασχολούντο συνεχώς με το κινητό της τηλέφωνο, πρασβάλλοντας τους οικοδεσπότες- επισκέπτες-ομιλητές-διοργανωτές και το κοινό που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα!!

Κατά τα λοιπά, η ημερίδα συμπεριλάμβανε στις βασικές θεματικές της ενότητες την παρουσίαση του έργου Lhi-Lna II στους Δήμους Αλμωπίας και Novaci, τις θεματικές διαδρομές της φύσης και της ιστορίας, την ωρίμανση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, το Θερινό επταήμερο εργαστήριο αρχιτεκτονικής, βιωματικές εμπειρίες από την υλοποίηση των δύο ταξιδιών εξοικείωσης, την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου ως αφετηρία των δρόμων Ζωντανής Ιστορίας καθώς και την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για τις διασταυρώσεις της Ιστορίας και της Φύσης. Παράλληλα με την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των εργασιών του θερινού εργαστηρίου αρχιτεκτονικής.

Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο «Living History, Living Nature II» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Οι βασικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:

-Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής.

-Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου.

-Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία.

-Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing.

-Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ανάδειξης τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας.

-Μελέτη για την ανάδειξη του σπηλαιοβαράθρου των Λουτρών Πόζαρ (σε εξέλιξη). 

Δείτε σχετικά στο βίντεο, καθώς και στις παρακάτω φώτο...

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία

Επικοινωνία