ΣΚΥΔΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ... ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Πραγματοποιήθηκε την 04/12 βραδινές ώρες η επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Λόγω απουσίας του Προέδρου του Δ.Σ Ανδρεάδη Στάθη,  καθήκοντα εκτέλεσε  ο Κωστόπουλος Κώστας. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε ως συνήθως,  η συζήτηση των θεμάτων στα προ ημερησίας διάταξης θέματα. Ένα από αυτά ήταν και η σύσταση ειδικού τμήματος για τα δυσλεκτικά παιδιά στο Γυμνάσιο της Καλής.  Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι συζητήθηκε στην συνέχεια εντός της αίθουσας:

1.Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ… ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ!

Το έτερο θέμα, που… άναψε φωτιές στην αίθουσα, αφορούσε επιστολή διαμαρτυρίας των επαγγελματιών του Δήμου, σχετικά με την επιβολή τέλους  0,5% επί των εισοδημάτων, αλλά και την επιβολή προστίμων, λόγω μη υποβολής των σχετικών δηλώσεων , που όπως όμως υποστήριζαν στην επιστολή τους δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα, ζητώντας τη βοήθεια του Δήμου.  Όπως  ανέφερε η Δήμαρχος Ιγνατιάδου Κατερίνα, ‘’Το παραπάνω τέλος δεν ήταν επιλογή  και απόφαση της Δημοτικής Αρχής, αλλά υποχρέωση που πηγάζει από την κείμενη Νομοθεσία.  Πρόκειται  για μικρά ποσά των 50-120 ευρώ ετησίως, με  εξαίρεση δύο κέντρα διασκέδασης που τα ποσά είναι μεγαλύτερα.

Σκοπός μας είναι να μειωθούν ή και να μηδενισθούν τα πρόστιμα. Γι΄αυτό και θέσαμε  σχετικό ερώτημα, προκειμένου  αν δύναται να διαγραφούν τα ποσά των προστίμων, και αναμένουμε την απάντηση’’.  Λαβών τον λόγο ο Καραγιάννης Μιχάλης,  τόνισε ότι  ‘’Θα πρέπει να δούμε και πάλι το θέμα’’ ενώ υποστήριξε ότι θα έπρεπε  να είχαν ενημερωθεί-ειδοποιηθεί έγκαιρα οι υπόχρεοι οφειλέτες, εκ μέρους του Δήμου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κανάκης Μανώλης, ο οποίος υποστήριξε και αυτός ότι θα έπρεπε να ειδοποιηθούν, αφού αφορά οφειλές από το έτος 2011. Στην συνέχεια η Δήμαρχος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, ότι κάνει πολιτική για να δημιουργεί εντυπώσεις.

Τότε παρενέβη και πάλι ο Καραγιάννης Μιχάλης και κουβέντα στην κουβέντα, η συζήτηση… ξέφυγε από τα όρια, με αποτέλεσμα να ακουστούν άσχημες εκφράσεις και να γίνουν αποκαλύψεις-καταγγελίες  για πλαστές αποφάσεις κλπ θέματα. Δείτε τη συζήτηση στο σχετικό βίντεο ΕΔΩ. Τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση της Δημάρχου για αναμονή της απάντησης, σχετικά με τον μηδενισμό των προστίμων, προκειμένου λάβουν στην συνέχεια απόφαση.

Σημείωση συντάκτη: Επειδή το παραπάνω θέμα των πλαστών αποφάσεων, λέγχθηκε και άλλη φορά εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί μία πειστική απάντηση από όλες τις πλευρές για το θέμα αυτό

2.Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε:

Στην συνέχεια η Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα, για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών στο πρόσφατο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην απαξίωση των Ο.Τ.Α και στην μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος. Όπως τους υποσχέθηκε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Κουρουμπλής  Παναγιώτης, θα χορηγηθεί η ΣΑΤΑ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο τ.ε.

Αποφασίσθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε, την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού (χθες ημέρα Σάββατο!!) να παραμείνουν κλειστοί οι Δήμοι της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, δεν πρόκειται να γίνει ουδεμία αύξηση των τελών, εν αντιθέσει με άλλους Δήμους στην Αττική,  που ήδη προχώρησαν σε ανάλογες αυξήσεις.  Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα 33 θέματα όπως αναγράφονταν στην σχετική πρόσκληση. Δείτε τι συζητήθηκε σε τρία από αυτά:

3. ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Ή ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

Με αφορμή τη συζήτηση του 2ου θέματος που αφορούσε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, στο οποίο προβλέπεται  και η ανακατασκευή της γέφυρας του Άνυδρου, και την ασφαλτόστρωση οδού, προϋπολογισμού 12.000,00 ευρώ, ο Καραγιάννης Μιχάλης επανέφερε ένα πάγιο αίτημά του για αναθέσεις έργων μέσω διαγωνισμών, καθ΄όσον όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το παραπάνω έργο… μυρίζει απευθείας ανάθεση, Ο Κανάκης Μανώλης, υποστήριξε ότι κακώς το έργο… σπάει στα δύο, ενώ στην ουσία είναι ένα. Μάλιστα επεσήμανε και τις τυχόν ποινικές ευθύνες όταν υπάρχουν κατατμήσεις τέτοιων έργων. Απαντώντας η Δήμαρχος, υποστήριξε ότι με το ποσό αυτό κανείς εργολάβος δεν αναλαμβάνει το έργο.  

4.ΘΕΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

Ομόφωνα ψηφίσθηκε το 4ο θέμα που αφορούσε την ψήφιση  πίστωσης  300.00 ευρώ για τη διοργάνωση και φέτος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Μία πράξη που γίνεται πλέον θεσμός για το Δήμο, αφού την 11-12 και 13/12, στο Δημαρχείο Σκύδρας  και στο κτήριο του τέως Δημαρχείου Καλής, θα διοργανωθεί και φέτος  το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

5.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π ΕΤΟΥΣ 2016:

Κατά τη συζήτηση του 7ου θέματος ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π Σουρουτζίδης Στέλιος, έκανε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα, αφήνοντας…  εκών-άκων, αιχμές προς πολιτικά αντιπάλους, αλλά και στελέχη του δικού του συνδυασμού! Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με τη σωστή διαχείριση και με νοικοκύρεμα, οι κοινωνικές δομές που εποπτεύει (σχολεία, βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ) κλπ, λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Πληρωμένοι οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, αγορά αυτοκινήτου για τις ανάγκες των δομών, επαναλειτουργία της μπάντας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εμποροπανήγυρι, αποκριές κλπ δραστηριότητες που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο της Προεδρίας του, παρουσιάζοντας γενικότερα μία ρόδινη κατάσταση.

Μάλιστα ανέφερε ότι με δική του ευθύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι… παρανομεί, έγινε η εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη Βοήθεια στο σπίτι, αφού εξοφλήθη και ο μήνας Νοέμβριος. Απαντώντας ο Καραγιάννης Μιχάλης, του επεσήμανε μεταξύ άλλων να σκεφθεί ποιον διαδέχθηκε  στην Προεδρία, συμπληρώνοντας δεικτικά ότι ‘’Αφού είσαι νοικοκύρης γιατί πληρώνουν τροφεία οι γονείς για τα παιδιά τους. Να τα καταργήσετε’’, ενώ ο Κανάκης Μανώλης σχολίασε ότι ‘’Από πότε το αυτονόητο αποτελεί επιτυχία’’. Τότε επενέβη η Δήμαρχος και ακολούθησε και πάλι έντονη λογομαχία. Δείτε σχετικά στο βίντεο, ΕΔΩ: Κατά τα λοιπά τα υπόλοιπα θέματα ψηφίσθηκαν είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

Ρεπορτάζ By Sakis

Επικοινωνία