ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΠΕΛΛΑΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Στο Λουτράκι Αλμωπίας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προεδρεύοντος της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά

Με τη συμμετοχή των μελών και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας, η καθιερωμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνεδρίαση προήδρευσε η Πρόεδρος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, ενώ, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην περιοχή.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, όπου συζητήθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής, ακολούθησε ξενάγηση στα Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μπίνου.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αηδονά με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θάνου, της Περιφερειακής Συμβούλου και τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μαρίας Ζωγράφου – Τσαντάκη και Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Κ.Μ. επισκέφθηκαν τους χώρους της λουτρόπολης και τις ιαματικές πηγές αποκομίζοντας την καλύτερη εντύπωση για τον μοναδικό συνδυασμό που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον των Λουτρών με τις ευεργετικές ιδιότητες του θερμαλισμού στους εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή.

Αργότερα, ο κ. Μπίνος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της κ. Αηδονά και μελών της Οικονομικής Επιτροπής δίνοντας την ευκαιρία να γευτούν την τοπική γαστρονομία, με επίκεντρο τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα όπως η καρατζοβίτικη κόκκινη πιπεριά και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής.

Από την πλευρά της, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπίνο για τη φιλοξενία εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού Αλέξανδρο Θάνο θα διερευνηθούν δυνατότητες περαιτέρω προβολής και προώθησης των Λουτρών, όπως και αναπτυξιακών έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος Αλμωπίας.

Ο κ. Θάνος, τόνισε την προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη του ενιαίου τουριστικού προϊόντος, αναφέροντας ότι θα δοθεί έμφαση στις μορφές θεματικού τουρισμού, μέρος του οποίου είναι και ο θερμαλιστικός τουρισμός όπου μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις προβολής για τα Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου.

Επιπρόσθετα, η κ. Ζωγράφου – Τσαντάκη ανέφερε ότι ο τουριστικός και πολιτισμικός πλούτος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες και στόχος είναι να ενταθεί η προσπάθεια τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα. Εντυπωσιασμένοι από τα ευρήματα που φυλάσσονται στο Μουσείο, από την ιστορία της Αρχαίας Πέλλας και, ιδιαίτερα, από την εξέχουσα μορφή του Μέγα Αλέξανδρου...

... η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αηδονά και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Θάνος συμφώνησαν για την ενίσχυση των προσπαθειών για ανάδειξη του πολιτιστικού θησαυρού που «κρύβει» το Μουσείο της Πέλλας σε μια κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και τη χώρα, που ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση επισκεπτών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.

Εν κατακλείδι, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αηδονά δεσμεύτηκε για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Δημάρχους της Π.Ε. Πέλλας.

 

 

                                                                                                                                                    

 

Επικοινωνία