ΑΡΙΔΑΙΑ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την διαπίστωση απαρτίας (23 Δημοτικοί Σύμβουλοι παρόντες), ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, χθες (27/9) ώρα 19.00. Ως είθισται, τον λόγο έλαβε μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για την επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου στο όρος Βόρας, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη. 

Κατηγόρησε για μία ακόμη φορά, σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική την Αντιπολίτευση, αναφερόμενος στο αποχετευτικό έργο, ότι αυτή (Αντιπολίτευση) μεταφέρει… μόνο σκόνη και επειδή δεν μπορεί να… χτυπήσει αυτούς που κάνουν το έργο… χτυπά το ίδιο το έργο!! Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους. Συγκεκριμένα:

Ο Πασόης Δημήτρης, ανέφερε ότι ο Δήμαρχος μετέτρεψε  την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σε χώρο συγχαρητηρίων και επαίνων του Δημάρχου προς τους συνεργάτες του, ενώ  αποκάλεσε ‘’Ψεύτη και κοινό συκοφάντη’’ τον Δήμαρχο Αλμωπίας. Το γιατί, καθώς και τα ερωτήματά του δείτε τα στο παρακάτω βίντεο:

Ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, αναφέρθηκε στο θέμα της γέφυρας στη Μηλιά-Πέλλας, στην έλλειψη φωτισμού στις τοπικές κοινότητες και ειδικότερα στην δ.κ Εξαπλατάνου, προτείνοντας μάλιστα και τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων από τη σπατάλη που γίνεται στον τομέα αυτό, καθώς και στην αργοπορία των Υπηρεσιών του Δήμου να απαντούν ως έχουν υποχρέωση σε αιτήματα των πολιτών, παρά τις κατά το παρελθόν αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας για το θέμα αυτό.

Ο Παρούτογλου Νίκος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι μηδενίζει το έργο της προηγούμενης Αρχής, ζητώντας να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την εξέλιξη του αποχετευτικού έργου.

Η Μπαγκή Κατερίνα ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο, αν και κλήθηκαν, δεν παρευρέθηκε κανείς από τη διοίκηση του Δήμου ή της ΔΕΥΑΡ στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμωπίας για το θέμα του αποχετευτικού στην πόλη.

Ο Θεοδωρίδης Τάσος, αφού έκανε γνωστό ότι την 30/9 λήγει η προθεσμία υποβολής μελέτης προκειμένου οι Δήμοι επιχορηγηθούν στο 100% για τη δημιουργία καταφυγίων για τα σκυλιά, αν ο Δήμος Αλμωπίας κατέθεσε σχετική μελέτη.

Τελευταίος ζήτησε να τοποθετηθεί ο Χουρσόγλου Χρήστος, καθόσον όπως είπε  ‘’έχω να πω πολλά’’, αίτημα το οποίο έκανε δεκτό ο Προεδρεύων. Δείτε σε βίντεο και σε  επόμενη ανάρτησή μας τις τοποθετήσεις του παραπάνω συμβούλου, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν μέσα στην αίθουσα…

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

Επικοινωνία