‘’ΠΕΤΑΞΤΕ’’ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Την φανταστική και απείρου κάλους φυσική ομορφιά των Λουτρών-Λουτρακίου-Πέλλας, ακυρώνουν δυστυχώς με τις παραλείψεις τους οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι της Διοίκησης της  επιχείρησης των Λουτρών-Λουτρακίου, ταλαιπωρώντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, και πριν ακόμη φθάσουν στον χώρο των Λουτρών οι επισκέπτες, στην διασταύρωση Όρμας, τους… υποδέχεται το γραφείο με την πινακίδα ‘’πληροφορίες- Information’’, μόνο που παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει ο επισκέπτης τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Προχωρώντας στο εσωτερικό του χώρου των Λουτρών και επισκεπτόμενος το νέο κτήριο όπου στεγάζεται το μουσείο, δυστυχώς τον περιμένει άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη, αφού αντικρίζει αλυσίδες και λουκέτα, και μάλιστα τα ΣαβατοΚύριακα και αργίες, που η περιοχή… βουλιάζει από επισκέπτες, εκ των οποίων μάλιστα μερικοί κοιτούν μέσα από τους υαλοπίνακες!! να δουν το περιεχόμενο του μουσείου!!

Δίπλα από το κλειστό μουσείο, ο επισκέπτης παράλληλα… θαυμάζει τα ερειπωμένα ξενοδοχεία ‘’ΑΥΡΑ’’ και ‘’ΑΚΤΑΙΟΝ’’ που θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία. Συνεχίζοντας την περιπλάνησή του στον χώρο, και επιχειρώντας να επισκεφθεί σύμφωνα με τις πινακίδες που βλέπει στην πορεία του το σπηλαιοβάραθρο της περιοχής, αφού πάρει μία γερή γεύση από δυσάρεστες οσμές από τους γεμάτους με απορρίμματα κάδους και αντικρίσει  τους ιστούς των φαναριών, πεταμένους στο έδαφος και πολλούς από αυτούς με  σπασμένες λάμπες, καθώς και τα γυμνά ηλεκτροφόρα!! καλώδια πεταμένα στο έδαφος, φθάνει στην είσοδο του σπηλαιοβάραθρου.

Αναβαίνοντας και ακολουθώντας το μονοπάτι, το οποίο δεν παρέχει καμία προστασία, αφού τα πλαϊνά στηρίγματα έχουν καταρρεύσει, φθάνοντας επιτέλους στο τέλος της διαδρομής τον περιμένει ακόμη μία απογοήτευση, αφού αντικρίζει και πάλι αλυσίδες και λουκέτα, καθόσον αυτό (σπηλαιοβάραθρο) δεν λειτουργεί.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να τοποθετήσουν μία πινακίδα, ενημερώνοντας τους επισκέπτες γι΄αυτό, όπως εύλογα αναρωτήθηκαν δύο ζευγάρια, το ένα από τη Λάρισα και το δεύτερο από την Ημαθία, εκ των οποίων το πρώτο μάταια διήνυσε την απόσταση, ενώ το δεύτερο με τα παιδιά του  γλύτωσε την ταλαιπωρία,  φεύγοντας  απογοητευμένοι! Ενέργειες και εργασίες που δεν κοστίζουν οικονομικά, αρκεί να υπάρχει θέληση και κοινή λογική. Δείτε παρακάτω σχετικές φώτο...

Ρεπορτάζ By Sakis

 

 

 

 

 

Επικοινωνία